Digital dividende fra EU

Den større digitalisering af radio og tv frigør frekvenser, som kan bruges til nye mobile tjenester. EU ønsker en mere liberal tildeling af frekvenserne. Måske kommer de endda i åben handel.

Sendefrekvenser, der bliver tilgængelige i takt med at flere radio- og tvstationer går over til digital sendenet, kan bruges til nye mobile sendenet. EU ser gerne, at de i fremtiden handles frit mellem aktørerne, som kan udnytte den trådløse adgang mere kommercielt.

Udviklingen af digital radio og tv åbner i fremtiden muligheden for at reformere brugen af radiofrekvenserne. EUs kommissær for medier og it, Viviane Reding, ventes 28. juni at fremlægge udspil om, hvordan EU-kommissionen tænker sig de ledige radiofrekvenser, også kaldet digital dividende, kan bruges.

Tildelingen af frekvenserne har hidtil foregået i de enkelte lande og gjort det stort set umuligt at lave tjenester i EU, der krydser grænserne. Derfor håber Kommissionen, at medlemslandene i EU i højere grad vil harmonisere anvendelsen af de frekvenser, som forbliver nationale myndigheders domæne.

De ledige frekvenser kommer eventuelt på decideret auktion. Flere aktører på markedet kan så åbne for flere tjenester og større konkurrence på tele- og datamarkedet.

EU-Kommissionens udspil skal først sendes i høring og kan tidligst sidst på året udmønte sig i et konkret direktiv, som så skal gennem Europa-Parlamentet og Ministerrådet. Det betyder, at en kommende EU-regel først er mulig om to til tre år.

Læs mere på: www.ec.europa.eu/information_society/


(Kilde: Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere