Dansk .eu-udbyder beskyldes for vildledning

Den danske udbyder af .eu-domæner, Web Solutions, beskyldes nu af andre udbydere for at være på dybt vand ved at udlove præregistreringer af .eu-domæner.

Tirsdag bekendtgjorde den danske domæneudbyder Web Solutions, at man var blevet akkrediteret som officiel udbyder af de kommende .eu-domæner, og at det allerede nu er muligt at præregistrere. Det er dog en stramning af begreberne, mener Jean-Jacques Wulff, der er skandinavisk udviklingschef for domæneudbyderen MarkMonitor.

»Der er stadig et stykke vej i processen omkring .eu-domæner, og der mangler stadig nogle fundamentale ting. Ingen kan sikre sig noget som helst, før registreringerne bliver sikret,« siger han til ComON.

Også hos en anden udbyder er man en smule skeptiske.

»Præregistrering er et lidt fejlagtigt ord. Det handler ganske enkelt om i-kø-sætning, der er flere elementer i det,« siger Nikolaj Nyholm, stifter af Speednames, til ComON.

Hos Web Solutions forsvarer man sig med, at man ikke kan garantere .eu-domæner 100 procent.

»Hvis du lægger billet ind på et .eu-domæne hos os, er du ikke mere sikker på at få det, end at du ved, at du er den eneste fra vores firmas side, der får muligheden for at søge på det domæne,« siger Allan Østergaard, der er EU domæne ansvarlig for Web Solutions til ComON.

Han forklarer, at hvis en anden søger på det samme domæne hos en anden udbyder, er det den, der kommer først til mølle, der får domænet. Samtidig starter udbydelsen af .eu-domænerne med en såkaldte sunrise-perioder, hvor det kun er varemærkeindehavere, der har ret til at få domæner. Det udelukker altså privatpersoner.

»Det er klart, at hvis der er nogen, der har et varemærke med det samme navn som det domæne, du ville have, og indehaveren af varemærket søger domænet under sunrise, så får vedkommende domænet,« siger Allan Østergaard.

I en pressemeddelelse nævner Web Solutions, at man senere på ugen vil åbne for bindende ansøgninger. Ordet »bindende« stiller man sig undrende overfor hos MarkMonitor.

»Det eneste, der kan menes med bindende ansøgninger er, at folk er nødt til at betale penge til ham, der er ikke nogen, der ved noget endnu, der er endnu ikke givet klar udmelding fra EURid (der administrerer .eu-domænerne, red.) om ret basale ting,« siger Jean-Jacques Wulff.

Allan Østergaard forklarer dog, at der er tale om et depositum.

»Vi tager et depositum, så man har ikke mistet nogle penge, hvis man ikke får et domæne. Vi har indført et depositum for at forhindre misbrug,« siger han og forklarer, at der har været enorm interesse for de nye domæner.

Den første sunrise-periode ventes at åbne i oktober. Herefter begynder anden sunrise-periode, hvor virksomheder hvis produkt ikke nødvendigvis er varemærkeregistreret, men som de kan bevise bruges af virksomheden, kan registrere domæner. Først herefter kommer fasen, hvor bunken af henvendelser fra privatpersoner tages frem. Allan Østergaard vurderer, at domænerne først kan tages i brug i februar eller marts 2006.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere