Statens IT samlet under ét tag

Omsider er de otte ministeriers it-afdelinger under Statens IT rykket sammen. Målet er millionbesparelser.

Papkasser er den sidste måned blevet kørt gennem Københavns gader for at lande på Gammel Kongevej på Frederiksberg. Vejen, der også er kendt for at kunne huse plasthoteller i brætspillet Matador, lægger nu vej til statens nye it-afdeling, Statens IT.

Statens IT, der formelt er en styrelse under Finansministeriet, er et sammenryk mellem otte ministeriers it-afdelinger. Sammen kan de spare skatteborgerne for millioner af kroner, lyder devisen bag flytteplanerne, der blev skitseret for to år siden og nu endelig blev ført ud i livet, da de sidste ansatte landede på Gammel Kongevej.

"Flytningen er gået supergodt," siger Lone Strøm, der i november blev udnævnt til direktør for Statens IT.

De 230 it-ansatte har løbende den sidste måned skulle pakke en flyttekasse med deres personlige ting, mens it-grejet blev stående. De har så næste arbejdsdag skullet møde på Frederiksberg, hvor nye møbler og friske pc'er har stået klar ved et skrivebord, hvor ens personlige papkasse stod. Arbejdsprogrammerne ligger alle på en server, så der var ikke anden data, der skulle flyttes, end de få personlige filer, som medarbejderne kunne lægge over på en usb-nøgle.

Det største it-udstyr står stadig på dets gamle plads.

"Serverne ikke flyttet. Vi har 17 serverrum, der er spredt over hele københavn. Vi er i gang med at lægge en strategi for vores servere, og den vil nok komme lige efter sommerferien," siger Lone Strøm.

Lille afstand
De gamle it-afdelinger holdt alle til i hovedstaden. Derfor har medarbejderne ikke måtte rykke roden op for at flytte med arbejdspladsen.

"Det var vigtigt for os, da vi valgte lokationen, at vi blev placeret et sted, hvor der ikke var for langt i forhold til, hvor medarbejderne arbejdede før og i forhold til vores kunders adresser," siger Lone Strøm.

Lone Strøm har selv en baggrund inden for revisorbranchen og i Økonomistyrelsen. Hun er positivt overrasket over hendes nye medarbejderes høje grad af specialisering.

"De har en meget stor faglighed. Der bliver gået meget op i specialisering. En enkelt medarbejder skal ikke kunne lidt af det hele. Der er en høj grad af specialisering i it-branchen," siger hun.

Besparelser venter
Der var sat 12 millioner af til flytningen, og de penge skal tjenes ind igen fra 2011 ved hjælp af besparelser. Fra næste år skal driften skæres med fem procent, er planen. I alt bruger Statens IT 340 millioner kroner om året, så det er et to-cifret millionbeløb, der skal kradses ind. Direktøren er optimist.

"Jamen, vi kigger allerede nu på tiltag, der kan hente pengene hjem igen. Det er samling af licenser, konsolidering af licenser, bedre indkøb, samling af kontrakter, færre leverandørere med større kontrakter, det giver bedre priser," siger Lone Strøm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere