Så skulle alt være på plads, så Microsofts køb af Navision kan gennemføres som planlagt, når købstilbuddet til aktionærerne udløber i dag.
De britiske konkurrencemyndigheder godkendte ifølge en meddelelse, som Microsoft har sendt til Københavns Fondsbørs, handlen i går klokken 16 dansk tid. Helt konkret har den britiske minister for handel og industri besluttet ikke at henvise transaktionen til den britiske konkurrence-kommission.
Allerede 11. juni besluttede den danske Konkurrencestyrelse ikke at henvise opkøbet til behandling i EU. Styrelsen mente ikke, at opkøbet skader konkurrencen på det danske marked for ERP-systemer, og det er i Danmark, at Navision har langt den højeste markedsandel.
Konkurrencestyrelsen oplyste i juni, at myndighederne i andre lande havde samme holdning til Navision-købet. Storbritannien var det sidste af de lande, som Microsoft selv har søgt godkendelse hos, til at godkende handlen.
Nederlag til konkurrent
Dermed står det klart, at den britiske Navision-konkurrent Sage Group ikke fik held til at forpurre handlen. Sage var ellers på rundtur til konkurrencemyndighederne i flere lande og EU for at vinde støtte til sit synspunkt om, at Microsofts dominans inden for styresystemer og kontorprogrammer giver virksomheden en unik mulighed for at bundle med Navisions ERP-produkter og dermed sætte sig på hele markedet.
Den danske Konkurrencestyrelse lovede at holde et vågent øje med, om det sker.
Microsoft betaler omkring 11 milliarder kroner for Navision. Aktionærerne kan selv vælge, om de vil have kontanter eller Microsoft-aktier i betaling. Dog skal Navision-stifterne, som tilsammen får 6,2 milliarder kroner, tage imod Microsoft-aktier. De danske skattemyndigheder har godkendt, at der ikke skal betales skat ved ombytning til aktier.
Microsofts køb er betinget af, at selskabet får mindst 90 procent af Navision-aktierne og derefter kan afnotere Navision fra fondsbørsen. Alt tyder på, at det sker, for alle de store aktionærer støtter opkøbet.