Artikel top billede

Stor mystik: Blot hver anden dansker bliver spammet

Størstedelen af verdens mails er spam. Alligevel slipper mange danskere?

Danmarks Statistik har netop udgivet en interessant opgørelse (se tabeller). Den fortæller blandt andet, at hver tredje dansker har haft virus inden for det sidste år.

Men den mest interessante oplysning er nok, at kun hver anden dansker (53 procent) fortæller, at man de sidste 12 måneder har modtaget spam. Det er endda skåret ud i pap med forklaringen "uønsket e-post."

Svarene kan næsten kun betyde, at ufattelig mange er glade og tilfredse for at få tilbud om billige viagra-piller, koffein-saft eller velgørende ukendte venner i Nigeria. Eller også har de mange danskere et ufattelig godt spam-filter hos deres mailudbyder eller skærmer email-adressen på anden vis.

 

Lies, damned lies, and statistics

Den rette forklaring på de mange spamfri danskere kan være, at spørgsmålet er kluntet formuleret. Danmarks Statistik spurgte de 4600 danskere - som er med i undersøgelsen:

"Har du været udsat for nogle af følgende sikkerhedsproblemer i forbindelse med internetbrug til private formål i de seneste 12 måneder", hvorefter "Spam (uønskede e-post i din mail box)" opgives som en svarmulighed. Danmarks Statistik konkluderer selv, at hver anden har modtaget spam, men det må formodes, at en del ikke anser modtaget spam for at være et sikkerhedsproblem - og derfor har svaret nej.

Opgørelsen indeholder endnu et kluntet spørgsmål fra Danmarks Statistik. Ifølge Danmarks Statistik er mobilt internet og trådløst internet det samme. I virkeligheden mente de trådløst netværk, forklarer Danmarks Statistik til ComON.

Danmarks Statistik spurgte danskerne i undersøgelsen, om bekymring over sikkerheden har afholdt dem fra at foretage bestemte handlinger. Én af svarmulighederne lød:

”Bruge mobilt internet via bærbart udstyr fx bærbar computer med trådløs internetforbindelse udenfor hjemmet”.

Danmarks Statistik siger til ComON, at de bruger "mobilt internet" som synonym for "trådløst internet" - altså WiFi og hotspots. De indrømmer at spørgsmålet er kluntet formuleret.

ComON spørger læserne: Hvordan undgår du spam?

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere