Software kan ikke følge med processorer

Processorer med flere end otte kerner er lige om hjørnet. Men dagens programmer kan slet ikke udnytte den ekstra regnekraft.

I mange år har processorerne udviklet sig i takt med den software, der skal køre på dem. Hos Intel og AMD følger man Moore's lov - der siger at antallet af transistorer i et kredsløb bliver fordoblet hvert år - og den har nu holdt i mere end 40 år. Og softwareudviklerne sørger for, at deres programmer hele tiden kan udnytte den ekstra ydelse til at vise flottere grafik, hurtigere beregninger eller nye funktioner.

Det er ihvertfald teorien. Men i praksis ser det lidt anderledes ud. For processor- og softwareudvikling danser ikke længere i samme takt. Selv den aktuelle generation af dobbeltkerne-processorer bliver slet ikke udnyttet maksimalt af de programmer, der kan fås i dag. Og det bliver endnu værre med de nye fire-kerne-processorer og kommende manycore-modeller med flere end otte kerner.

Det har fået Microsoft til at starte et initiativ, hvor en stor del af firmaets programmer skal omskrives til en parallel computing-model. I kombination med de nye mange-kerne-processorer skal det gøre programmerne op mod hundrede gange hurtigere. Men opgaven er så stor, at der kan gå flere år, før kunderne kan få glæde af det nye initiativ.

Microsoft forventer, at de første manycore-processorer vil være klar omtrent samtidig med Windows 7 - efterfølgeren til Vista.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere