Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

ComON mener: Styrelse på glatis

IT- og Telestyrelsen bør bruge sit krudt på at kigge indad og på sikre, at fodfejl som reklameringen for Sonofon og Danske Telecom ikke sker fremover i stedet for at gå i krig med medierne. Det mener ComON.

Når IT- og Telestyrelsen i en pressemeddelelse om den nu snart famøse omtale af Wi-max udbyderen Danske Telecom i styrelsens blad eDanmark skriver "Kun ét selskab i Danmark har erfaring med teknologien", så læser vi det her på ComON-redaktionen som om, at der kun findes én Wi-max udbyder i Danmark. For hvordan kan man udbyde en teknologi, man ikke har erfaring med?

Men nej, sådan skal ikke det ikke forstås, blev vi i går eftermiddag belært i en ny pressemeddelelse.

Sætningen skal forstås således, at kun én udbyder har erfaring med Wi-max til private i større skala, lyder argumentationen nu fra styrelsen. Som begrundelse fremhæver styrelsen en endnu ikke offentliggjort statistik over danske Wi-max kunder. En statistik som ingen andre end IT- og Telestyrelsen selv kender.

Når man skal tolke budskaberne på baggrund af materiale, man ikke har set, bliver det svært at få det rigtige budskab frem. Desuden ændrer det ikke ved, at styrelsen klokkeklart skrev " Kun ét selskab i Danmark har erfaring med teknologien". Punktum. Ikke nogen uddybning, fodnote eller tilføjelse.

Dette er i bund og grund blot en lille petitesse, som mest af alt vedrører ComON og IT- og Telestyrelsen. Men sammenholdt med tidligere sager om eksempelvis reklame for teleselskabet Sonofon i en pressemeddelelse fra styrelsen bør den give anledning til politisk opmærksomhed.

IT-markedet og telebranchen er ekstremt konkurrencefokuseret med lave priser til gavn for kunderne til følge. Markedet er præget af en række aktører, der ikke skyr den mindste undskyldning for at gå i kødet på hinanden i medierne. Men også en række aktører, der ikke kan være tjent med at konkurrenten fremhæves som den eneste leverandør af selve den "neutrale" statslige overdommer.

IT- og Telestyrelsen bør derfor bruge sit krudt på at kigge indad og på sikre, at disse fodfejl ikke sker fremover i stedet for at gå i krig med medierne.

Det mener ComON.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere