Dns-spærringer er blevet anvendt til at dæmme op for ulovlig medicinimport og spillesider på nettet. Men der er stadig uenighed på Christiansborg, om det er det rette lovgreb at bruge.
En endelig afklaring lader vente på sig.
Justitsministriet har bedt Retsplejerådet om at gennemgå de mulige juridiske problematikker ved dns-spærringer. I et svar til socialdemokraternes It-ordfører Yildiz Akdogan oplyser ministeriet, at Retsplejerådet endnu ikke er færdig, og at der ikke er nogen fast dato for, hvornår det sidste punktum sættes.
Dns-spærring er senest blevet indskrevet i lovændringen om regulering af ulovlig medicin. Udenlandske forhandlere af medicin, der ikke er godkendt til salg på det danske marked, kan i fremtiden blive spærret. Skeptikere af den lovgivning peger på, at det ofte vil ske, uden at de pågældende får det at vide og uden klar mulighed for at anke afgørelser.
En af skeptikerne er Venstres Michael Aarestrup, der tidligere har plæderet for, at man venter med at bruge dns-spærringer i ny lovgivning, før der er kigget nærmere på de juridiske implikationer.
Socialedemokraternes Yildiz Akdogan er også blevet utålmodig og har spurgt justitsministeren om, hvordan Retsplejerådets arbejde skrider frem.
"Justitsministeriet kan oplyse, at Retsplejerådet fortsat arbejder med spørgsmålet om behandlingen fogedforbudssager. Justitsministeriet har i den forbindelse anmodet Retsplejerådet om også at inddrage spørgsmålet om at forbedre tredjemands muligheder for at varetage sine interesser i forbindelse med en fogedforbudssag.Det er på nuværende tidspunkt uvist, hvornår der vil foreligge en endelig anbefaling fra Retsplejerådet," lyder det skriftligt svar.
Yildiz Akdogan har også spurgt til ministerens overvejelser om retssikkerheden i, at en DNS-spærring kan gennemføres uden at indehaveren af hjemmesiden automatisk bliver hørt - og om ministeren overvejer en ændring.
"Retsplejerådet fortsat med spørgsmålet om behandlingen af fogedforbudssager, herunder spørgsmålet om tredjemands muligheder for
at varetage sine interesser i forbindelse med en fogedforbudssag. Justitsministeriet vil afvente Retsplejerådets samlede anbefalinger, før ministeriet tager stilling til spørgsmålet om eventuelt at ændre reglerne om tredjemands muligheder for at varetage sine interesser i forbindelse med en fogedforbudssag."