Artikel top billede

Nu vil eBay sælge webshops til virksomheder

Milliard-opkøb skal bane vejen for eBays indtog på markedet for webshop-løsninger.

Internet-giganten eBay har netop gennemført et af sine største opkøb nogensinde. Prisen for GSI Commerce er 2,4 milliarder dollar eller omkring 12,5 mia. kr. Det er lidt mere end det, eBay betalte for PayPal, og lidt mindre end det, der blev betalt for Skype (som siden blev solgt igen).

Det ventes at opkøbet skal bane vejen for eBays indtog på nye forretningsmåder. GSI Commerce udvikler og sælger webshops og interaktiv markedsføring til store virksomheder.

Firmaet har 5.000 medarbejdere og blandt de 180 kunder er store virksomheder som Hewlett-Packard, Ralph Lauren, Adidas og Toys R Us.

GSI startede helt tilbage i 1995 som en online-sportsbutik og salg af sportsudstyr udgør stadig en meget lille del af forretningen, men denne del bliver ikke overtaget af eBay. Det samme gælder for modebutikken Rue La La og internet-tjenesten ShopRunner, som også er ejet af GSI.

Der spekuleres nu på at eBay vil køre sig i stilling som en e-handelsgigant i stil med Amazon, enten ved at opbygge sin egen online-forretning med millioner af varer eller ved at skabe en fælles platform hvor andre firmaer kan sælge deres varer.

Her har eBay selvfølgelig et godt udgangspunkt som verdens største auktionstjeneste, hvor det allerede er muligt for handlende at sælge deres varer - også til en fast pris (fixed price). Men det er alligevel ikke helt det samme som at have sin egen netbutik.

”Det er vores ambition at være førende i den næste generation af innovationer inden for elektronisk handel,” lyder kommentaren fra eBay-chef John Donahoe til opkøbet, som først forventes at være afsluttet i tredje kvartal.

Han ser kombinationen af eBay Marketplaces, PayPal og GSI som en stærk spiller på det globale e-handelsmarked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere