Flash Player bliver mobil

Adobe satser stort på mobile platforme med den kommende Flash Player 10.1, der udgives både til Windows Mobile, Android, WebOS og Symbian. Men ikke til iPhone.

Det enormt populære Flash-medieformat fra Adobe kan afspilles på stort set alle computere, men formatet har ikke helt den samme udbredelse på mobile platforme. Det skal ændre sig med den kommende Flash Player 10.1, der kommer samtidig til en lang række desktop- og mobil-platforme. I dag må de fleste mobil-brugere nøjes med en slanket version, Flash Lite, som ikke indeholder den samme funktionalitet som den normale udgave.

Den store udfordring for Adobe er, at mange smartphones og andre mobile enheder mangler den nødvendige regnekraft til at afspille Flash-indhold i høj kvalitet. Derfor forsøger Adobe nu at få indbygget hardwareaccelleration direkte i smartphones, netbooks og små bærbare baseret på ARM-arkitekturen.

Den nye version af Flash Player kan udnytte de grafik-chips, som allerede sidder i mange mobile enheder, og den kan også udnytte GPU’en i en normal skrivebords-computer til afkodning af HD-video. Adobe samarbejder med Nvidia om at optimere afspilleren til både GeForce-serien og til de mobile Tegra og Ion platforme.

Der er flere nye funktioner i version 10.1 som er specifikt rettet mod mobile platforme, herunder multitouch-understøttelse og knapper, der er optimeret til små skærme.

Flash Player 10.1 kommer til desktop-styresystemerne Windows, Linux og Mac OS X og de mobile platforme Windows Mobile, Palm WebOS, Android, RIM Blackberry og Symbian. Den første beta til de fleste platforme kommer i år – dog ventes betaen til Android og Symbian først til næste år.

Én populær platform mangler dog på listen, og det er Apples iPhone. Ifølge Adobe er det ikke muligt at tilbyde en Flash Player til iPhone fordi Apple ikke vil støtte projektet. Så Flash Player 10.1 kommer indtil videre ikke til iPhone. Apple har sit eget Quicktime-format, som er en direkte konkurrent til Flash.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere