Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Næppe erstatning til 3

Teleselskabet 3 skal ikke regne med erstatning fra politisk side efter påbuddet fra IT- og Telestyrelsen om at droppe mobilbindingsperioden på 12 måneder.

Teleselskabet 3 står til at miste millioner af kroner, efter IT- og Telestyrelsen har krævet, at 3 ændrer vilkårene for kunderne, så de kan forlade 3 efter blot seks måneder og tage deres telefon med sig. Det skriver Jyllands-Posten.

Konkurrencestyrelsen gav i september 3 tilladelse til at låse kundernes mobiltelefoner i 12 måneder, selv om telelovgivningen kun giver mulighed for at binde kunderne i seks måneder. Fordoblingen af bindingsperioden gav 3 mulighed for at sælge telefonerne til 499 kroner mod normalt 999 kroner, fordi kunderne nu var bundet til at blive hos 3.

Dette ekstraordinære tilskud til telefonerne og udgifter til ændrede vilkår kan nu resultere i et milliontab for 3 efter IT- og Telestyrelsens påbud. Oven i dette kommer udgifter til markedsføring af den nye model.

Men 3 skal hverken regne med erstatning eller en undskyldning fra politisk side på trods af de to myndigheders modstridende meldinger. At de to styrelser er uenige betyder ikke, at regningen havner hos myndighederne, siger Christian Bergqvist, ph.d. og forsker i telekonkurrenceret ved Københavns Universitet til Jyllands-Posten.

»Konkurrencestyrelsen udtaler sig alene om konkurrenceretten. Efterfølgende kan en virksomhed overtræde et hav af andre bestemmelser. Derfor kan 3 ikke opnå erstatning for dette forhold, idet selskabet selv må undersøge de øvrige bestemmelser. Jeg ser ikke nogen mulighed for at kritisere de pågældende myndigheders afgørelser, som hver især er lige efter bogen,« siger han, men påpeger dog, at Konkurrencestyrelsen burde have gjort IT- og Telestyrelsen opmærksom på sagen.

Også fra politisk side er der forståelse for 3's kattepine. Men teleselskabet skal alligevel ikke regne med en undskyldning.

»Jeg kan godt forstå, at det er frustrerende, når der kommer forskellige meldinger fra forskellige offentlige myndigheder. Omvendt kan man sige, at selskabet måske burde have afholdt sig fra at søge tilladelsen hos Konkurrencestyrelsen,« siger Thomas Adelskov, telepolitisk ordfører hos Socialdemokratiet, der sammen med R, V, K og SF står bag teleforliget.

Han ønsker ikke over for Jyllands-Posten at kommentere, om han finder det rimeligt, at det offentlige betaler 3 erstatning i den konkrete sag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere