Bankfusion koster mandefald hos SDC

Sparekassernes Datacenter må vinke farvel til 127 medarbejdere i løbet af det næste års tid som led i en større omstrukturering af koncernen. Nedskæringerne er en udløber af sidste års fusion mellem Danske Bank og BG Bank. Fusionen har allerede kostet godt 80 jobs i datterselskabet WM-data SDC.

Fusionen mellem Danske Bank og BG Bank sidste år giver kraftige efterdønninger hos Sparekassernes Datacenter, der må sige farvel til 127 ud af 327 ansatte. Det fremgår af 2001-regnskabet for SDC Udvikling, der er et selskab i koncernen.

Sparekassernes Datacenter består af i alt syv selskaber og leverer systemer og drift til en række kunder blandt de danske pengeinstitutter. Sammenlægningen af Danske Bank og BG Bank betød, at SDC mistede BG Bank som kunde, og det kan ses i regnskabet.

En tredjedel fratrådt

For datterselskabet WM-data SDC, der er ejet af Sparekassernes Datacenter i fællesskab med den svenske WM-data-koncern, betød BG Banks farvel, at selskabet har været tvunget til at afskedige en tredjedel af de 326 ansatte, fremgår det af årsregnskabet.

Datterselskabet SDC Udvikling har pt. 327 medarbejdere, men en stor del af disse står til at miste deres job næste år som følge af, at BG Bank har opsagt samarbejdsaftalen om systemudvikling.

.

SDC Udvikling A/S Årsregnskab
Millioner kroner20012000
Omsætning909,3924,6
Resultat af primær drift (EBIT)-12,119,6
Resultat før skat 633,4
Resultat-6,133,4
Egenkapital216,3222,4
Antal ansatte327320
Omstruktureringerne i SDC Udvikling budgetteres til at koste godt 34 millioner kroner.

Ved udgangen af 2001 benyttede 80 pengeinstitutter SDC Udvikling som leverandør af systemer og drift.

SDC Udvikling opnåede i 2001 en netto-omsætning på 909 millioner kroner, hvilket er en lille tilbagegang i forhold til året før, hvor selskabet omsatte for 925 millioner.

Underskud

Den ordinære drift gav et underskud på 12 millioner kroner. Efter skat stod der minus seks millioner kroner tilbage på bundlinien mod et plus på 33 millioner kroner i 2000.

Gælden er vokset fra 126 millioner kroner til 139 millioner.

WM-data SDC omsatte for 434 millioner kroner i 2001, som var det første regnskabsår som selvstændigt selskab, og tjente 9,3 millioner efter skat.

Det har ikke været muligt at træffe SDC Udviklings administrerende direktør Jørgen Giversen for en kommentar til regnskabet.

Vil du vide mere om SDC?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere