Voldsspil truer Hollywoods kasse-apparater

Spil-producenterne kan sagtens konkurrere med film-industrien. GTV IV kommer på gaden i morgen (i går, red.) og ventes at sælge 6 millioner spil, inden ugen er omme.

Spilnørder og andre gode gamere er formodentlig ikke de eneste, der har markeret dagen i morgen (i går, red.) som noget specielt. Det er der sikkert også en del af Hollywoods filmproducenter, der har.

For i morgen er nemlig G-dag. Dagen, hvor fjerde afsnit af det humoristiske og voldsforherligende gangstergame Grand Theft Auto sættes til salg.

Grand Theft Auto fra Rockstar Games er ubetinget en af verdens største spil-succeser. Det har til dato solgt op imod 70 millioner eksemplarer på verdensplan og opfølgeren, der er på gaden i morgen, ventes at sælge mindst seks millioner spil i løbet af ugen. Det skulle give GTA IV en omsætning på 2,5-3 milliarder kroner over weekenden, hvilket er væsentligt mere, end Hollywoods såkaldte box-office rekordholder, Pirates of the Caribbean III, der omsatte for 'sølle' 2 milliarder.

Ron Sanders, direktør i Warner Home Video, siger ligeud, at man simpelthen undgår lægge en premieredato for en storfilm, samtidig med et stort konsolspil kommer på gaden.

Det fjerde spil i rækken om dødskørerne og voldspykopaterne i Liberty City, GTA IV, sættes i handlen fra midnat, men man skal dog være mere end heldig, for at få spilfingre i et eksemplar, da det forlængst er forudbestilt og udsolgt over alle grænser allerede.

En af landets største spil-forhandlere, EB Games, holder midnatsåbent, for at kunne udlevere de forudbestilte spil i samme sekund, klokken slår 29. april.

Ligeledes fortæller direktør Jacob Risgaard fra Danmarks største online spilpusher, Coolshop.dk, at man har indkaldt ekstra mandskab til at pakke og afsende de "mange tusinde" enheder, man har fået hjem.
Trods det, er det kun de, der har reserveret FØR den 20. april, der kan være sikker på, at få et spil med posten i morgen.

GTA IV koster i skrivende stund 549 kroner hos EB Games, hos Coolshop.dk 466 kroner (inkl. fragt) og hos Fona 3.599 kroner. (Men så får man også en Playstation 3 med i købet. Normalpris for PS3 i Fona er 3.299,-)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere