Windows 7 skaber virus-ghettoer

It-sikkerhedsfirma forventer at Windows 7 vil skabe virusghettoer i den fattige del af verden.

Windows 7 har bedre sikkerhed end de gamle versioner af operativsystemet, men det efterlader samtidig Windows XP brugere mere udsatte. Det mener it-sikkerhedsfirmaet F-Secure, som ligefrem forudsiger at der bliver skabt virusghettoer i udviklingslandene. De fattige lande er typisk er bagefter i forhold til skiftet fra XP og Vista til Windows 7, og det gør dem til oplagte mål.

”I modsætning til Vista, så vil Windows 7 i sidste ende erstatte Windows XP, som det primære operativsystem. Men det, vi vil se i løbet af 2010 og fremover, er områder i verden, hvor styresystemerne ikke opgraderes. De vil derfor ikke længere have brugerekspertisen, de seneste firewalls og de vil efterhånden køre med et forældet styresystem, der har meget mindre indbygget sikkerhed end Windows 7. Det vil gøre dem mere sårbare over for angreb og et lettere mål for it-kriminelle, og det vil typisk ramme u-landene, fordi de oftere er længere tid om at skifte ud,” siger Michael Dahl fra F-Secure.

Han forudsiger også at der kommer mange nye trojanere i forbindelse med VM slutrunden i Sydafrika. Danske fodboldfans advares også mod falske billethjemmesider og DdoS angreb. It-kriminelle vil forsøge at lokke fodboldfans ind på falske fodboldsider, som er inficerede med vira.

”Der vil være enorm interesse for nyheder om Messi, Bendtner og co., når det går løs til VM, og det vil it-kriminelle udnytte til at sprede vira gennem hjemmesider, som påstår at have nyheder om slutrunden, men som i virkeligheden er falske og indeholder virus. Derfor er det vigtigt, at danske fans er opmærksomme, når de søger efter nyheder om VM, da det desværre er sådan, at it-kriminelle udnytter folks nysgerrighed ved sådanne begivenheder, hvor den ekstra nettrafik betyder grundlaget for bedrageri i mange forskellige varianter,” siger Michael Dahl.

Der kommer også flere angreb mod sociale netværkssider, forudsiges det, og der forventes også flere angreb på mobile platforme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere