EU forbyder cadmium-batterier

På et ministerrådsmøde har EU-landene vedtaget et delvist forbud mod cadmium-batterier.

EU's miljøministre er blevet enige om et delvist forbud mod batterier som indeholder det miljø- og sundhedsfarlige tungmetal cadmium. Det nye forbud gælder blandt andet for bestemte typer af nikkel-cadmium-batterier, som anvendes i elektriske tandbørster, barbermaskiner og mobiltelefoner.

Producenterne har to år til at finde en erstatning for batterierne, inden forbuddet træder i kraft.

Men cadmium-batterier er fortsat tilladt i kabelfri husholdnings-apparater som håndholdte støvsugere og boremaskiner. Det var især Storbritannien, Frankrig og Tyskland, som modsatte sig et totalforbud mod cadmium.

Miljøministrene er dog blevet enige om, at denne undtagelse skal tages op til overvejelse igen fire år efter forbuddet er trådt i kraft.

På mødet har EU-landene desuden vedtaget en fælles målsætning for indsamling af gamle batterier. Inden for fire år skal landene kunne dokumentere at 25 pct. af alle brugte batterier indsamles og bortskaffes på forsvarlig vis. Om otte år er det 45 procent af batterierne, der skal hentes tilbage gennem indsamlingsordninger.

Den tyske miljøstyrelse UBA har tidligere anslået, at den nødvendige overvågning af affaldet for ar kunne dokumentere at de mest miljøfarlige batterier er samlet ind vil koste helt op til 50 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere