To-bogstavers domæner kan indbringe gode penge, hvis man kan finde den rette køber. Det er sikkert årsagen til, at en domæneejer kæmpede med næb og klør for at beholde sit korte domæne – an.dk - da han blev indklaget til Klagenævnet for Domænenavne og stillet i udsigt, at han skulle aflevere domænet kvit og frit til firmaet Andersen Nielsen.
Firmaet Andersen & Nielsen A/S klagede til nævnet, fordi domænet tilsyneladende ikke blev brugt, og at firmaet ”Advokatselskabet” i Kokkedal havde antydet, at det kunne koste op til 100.000 kroner, hvis domænet skulle skifte ejer.
Det er ikke længere lovligt at købe domæner udelukkende med videresalg for øje. Derfor tydede alt på, at Advokatselskabet måtte aflevere domænet, hvis anklagen om købstilbudet var sandt.
Men det var det ikke, forsvor kontaktpersonen. Og så opstod der ellers forvirring.
For kontaktpersonen hos registranten, hævdede, at han intet kendte til domænet. Den rigtige ejermanden skulle i stedet tilhøre en artist ved navn Axel Newman. Altså initialerne AN.
Mit navn er Newman. Axel Newman
I et svar til klagenævnet bedyrede denne Axel Newman, at det ganske rigtig var hans domæne, og at han brugte det til at brande sin musikkarriere med.
Men klagenævnet undrede sig over, at denne sanger pludselig fik domænet overdraget kort tid efter, at sagen var blevet meldt til nævnet.
Hos DK Hostmaster kunne det dog også registreres, at der godt nok var ændret i kontaktoplysningerne, så Axel Newman og hans adresse var nævnt, men selve domænet var stadig tilknyttet den samme brugerprofil.
Lidt detektivarbejde i klagenævnet afslørede også, at Advokatselskabet blot var et navn, og at det intet med advokatarbejde havde at gøre. Nævnet fandt også frem til, at domænet er blevet overflyttet flere gange mellem flere personer, men at den nuværende ejer har opgivet kontaktoplysninger, som relaterer til en af de tidligere registranter, der har været indblandet i sager om ulovlig salg af domæner.
Derfor har klagenævnet antaget, at der er tale om en domænesag, hvor domænehajer har forsøgt at sløre de reelle ejerforhold, så man kunne beholde det attraktive to-bogstavsdomæne.
Læs hele sagen her.