Nervøse kunder fulgte Interxion-brand

Mens Interxion kæmpede mod tiden for at få strøm til kundernes servere ventede en kødrand af nervøse og småfrysende teknikere ude på parkeringspladsen på nyt om konsekvenserne af transformatorbranden torsdag aften.

Mere end 75 nervøse og småfrysende teknikere og andre it-folk fyldte torsdag aften godt op på datacenteret Interxions parkeringsplads i Ballerup. Efter branden i en transformatorstation havde lukket strømforsyningen til halvdelen af firmaets kunder frygtede kunderne med god grund for konsekvenserne af nedbruddet.

Allerede tidligt på aftenen var en del internet-sites gået i sort. Blandt de ramte var så forskellige sites som Krak.dk, TDCs Play, Just-eat.dk og it-magasinet Computerworld. Først i løbet af natten, kom de op og køre igen. Men lige så vigtigt for de forsamlede kunderepræsentanter var uvisheden om deres interne forretningssystemer, som kunne blive berørt af branden.

I løbet af aftenen var firmaer som A.P. Møller Mærsk og NNIT dukket op på parkeringspladsen, men ligesom deres kolleger fra mindre kunder var de forsamlede påfaldende tilbageholdende med at tale med CRN, som ankom til stedet klokken cirka 22.45.

På det tidspunkt havde Interxion-direktør Peder Bang allerede flere gange orienteret de fremmødte om situationen. Interxions problem var, at branden udover at have kappet strømmen til halvdelen af kunderne servere også havde taget strømmen til kølingen af de dele af datacenteret som trods branden fortsat var i drift.

Derfor var Interxions teknikere i kapløb med tiden dels for at få etableret nødstrøm til køleanlægget, så driften kunne fortsætte på den del af maskinparken, som stadig var i drift, dels for at få resten af centeret op og køre igen.

Udover den løbende orientering fra Peder Bang blev de nervøse kunder budt på kaffe og Matadormix, og tilsammen fik Interxions indsats skabt en forholdsvis afslappet og professionel stemning på p-pladsen.

En Interxion-kunde fortalte i løbet af aftenen til CRN, at hele Interxion havde været afspærret under slukningsarbejdet.

»Vi så lastbil efter lastbil med komponenter til datacentret, og da branden var slukket gik elektrikere og kølefolk i gang med at etablere nødforsyninger,« fortæller kunden, som i øvrigt har stor ros til Interxions håndtering af situationen.

Kunden fortæller i øvrigt, at det største samtaleemne blandt de fremmødte driftsteknikere var de erstatningskrav i millionklassen, som med sikkerhed vil følge efter branden og det efterfølgende nedbrud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere