IBM køber norsk directory-specialist

IBM vil stå stærkere overfor Microsoft og BEA i slaget om web-services. Derfor har giganten købt det norske firma Metamerge, der specialiserer sig i at integrere directory services.

IBM har købt det norske firma Metamerge, der specialiserer sig i integration af directory services. Parterne oplyser ikke prisen. Opkøbet følger i kølvandet på IBM's køb af CrossWorlds software til integration af forretningsprocesser i januar.

IBM har i forvejen teknologi, der ligner Metamerges, men eksperter siger til nyhedstjenesten Vnunet, at IBM ønsker at stå endnu stærkere overfor Microsoft og BEA, når krigen om web-services kommer i gang for alvor.

- Metamerge vil give IBM brugbar directory-teknologi og gøre firmaet mere konkurrencedygtigt overfor især Microsofts Active Directory i forbindelse med .Net. Det er et opkøb, der giver mening, siger analytiker Andrew Barker, Forrester.

Metamerges produkter skal nu integreres i IBM's serverprodukter, herunder WebSphere, DB2, Lotus og Tivoli.

En directory service er en database, der rummer brugernavne, delte ressourcer og andet netværksinformation. Tidligere var Novell næsten ene på dette marked med NDS. Siden er Microsoft kommet med Active Directory.

Mange applikationer er imidlertid ikke integreret med directory services. De bruger deres egne databaser. Derfor har store firmaer typisk adskillige directory services og applikationer kørende, der ikke er integrerede. Det problem forsøger Metamerge at løse ved hjælp af integrationssoftware, også kaldet metadirectories.

Analysefirmaet Gartner Group har vurderet, at flere end 70 procent af alle firmaer med flere end 1.000 pc'er vil implementere metadirectory inden udgangen af 2005.


Vil du vide mere om IBM?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere