Halvdelen af de unges musiksamling er pirat-filer

Unge i alderen 14-24 år har i gennemsnit fået 48 procent af deres digitale musiksamling på ulovlig vis. 6 ud af 10 har foretaget en komplet kopi af en vens harddisk.

Teenagere og unge op til 24 år har i gennemsnit 842 ulovlige musiknumre liggende på mp3-afspilleren, og mere end halvdelen deler glædeligt hele samlingen med vennerne. Det viser en ny britisk undersøgelse, som University of Hertfordshire har udarbejdet for British Music Rights.

Den gennemsnitlige digitale musikafspiller indeholder i gennemsnit 1.770 sange, hvilket betyder, at 48 procent af de unges musiksamlinger består af ulovligt kopierede numre. Hvis man udelukkende kigger på aldersgruppen 14-17 år, stiger andelen af pirat-filer til 61 procent. Til sammenligning har personer over 24 år ikke betalt for cirka 13 procent af den digitale musiksamling.

Undersøgelsen viser desuden, at 55 procent af de unge i alderen 14-24 år glædeligt deler sin musiksamling på harddisken med kammeraterne. 58 procent medgiver, at de har foretaget en komplet kopi af en vens harddisk, og knap to tredjedele har kopieret cd'er fra vennerne.

59 procent af de adspurgte indrømmer, at de har sendt musik-filer til andre via e-mail eller lignende, og 29 procent oplyser, at de optager musik fra radioen. 95 procent har udført en eller anden form for ulovlig kopiering af musik.

Undersøgelsen kortlagde ligeledes, at der er en stor interesse for en såkaldt fildelings-licens, hvor brugerne kan downloade al den musik, de ønsker, såfremt de betaler en fast afgift. Læs mere om denne sag ved at klikke her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere