Microsoft vil udleje HD-film til danske Xbox-brugere

HD-film direkte fra nettet skal skærpe Xbox i kampen om danske konsolkunder. Midt i november lancerer Microsoft Zune Video Store på Xbox Live på det danske marked. Dermed træder Microsoft ind i kampen om danske tv-seere.

Amerikanske Xbox-brugere kan allerede leje HD-film hjem via deres Xbox og Microsofts Live-tjeneste. Det sker i samarbejde med den amerikanske onlinevideoudlejer, Netflix. Midt i november – sandsynligvis samme dag som danskere skal stemme til kommunalvalget – får danske Xbox-brugere den samme mulighed.

»Det er faktisk den succes vi har haft med Netflix i USA, der gør at vi nu ruller det ud i Danmark,« fortæller Claus Due fra Microsoft Danmark, der har den officielle titel som Country Lead E&D.

Han er begejstret for de muligheder, der ligger i den nye tjeneste, for Claus Due mener, at Microsoft gennem Xbox har bred adgang til danske tv.

Vigtig markering i konsolkrigen

»Vi ved, at der er konsoller i både dagligstuen og børneværelser. På et eller andet plan er vi nu ved at nærme os den vision, som konsolmarkedet har bevæget sig hen imod. Nu er den her og nu fungerer det« mener Claus Due.

Han ser lanceringen som vigtig markering fra Microsoft i konsolkrigen, fordi den understreger, at Xbox også kan fungere som en settop-boks, og det tror han at den nye tjeneste kommer til at åbne op for.

»Vi ser helt klart at Xboxen kan blive brugt som settop-boks på den lange bane. Den har alle de samme funktioner og muligheder og mere til. Vi har en stor aktiv base af Xbox livemodtagere, som vil kunne gøre brug af denne tjeneste. Vi kommer ud med meget konkurrencedygtige priser og så på helt nye releases. Det er et meget betydningsfuldt træk her midt i konsol-eksplosionen,« siger Claus Due.

Microsoft Zune Video Store på Xbox Live bliver lanceret i Danmark med en lokal dansk partner, som Claus Due ikke er parat til at afsløre endnu.

»Det bliver ikke Netflix, som i USA. Men vi bruger i stedet en lokal partner. Det er samme model vi bruger i andre lande, hvor vi lancerer tjenesten,« fortæller Claus Due.

Claus Due lover, at den nye tjeneste kommer midt i november. Han bruger først datoen 17, november – samme dag som danskerne skel til kommunalvalg – men retter det senere til »midt i november».




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere