Stor dansk open source-undersøgelse

En ny dansk undersøgelse skal kortlægge barriererne for udbredelsen af open source-løsninger. EU-kommssionen støtter undersøgelsen med 4,5 millioner kroner.

Den danske softwarevirksomhed Magenta iværksætter nu en storstilet dansk undersøgelse, der skal kortlægge virksomhedernes syn på open source. Som et led i undersøgelsen, der har et samlet budget på ni millioner kroner og er støttet af EU-kommissionen med 4,5 millioner kroner, vil 5000 danske virksomheder og offentlige institutioner og et mindre antal britiske og irske virksomheder få tilsendt spørgeskemaer om deres forhold til open source.

»Baggrunden er, at vi er nogle virksomheder, der gennem en række år har talt om nødvendigheden af at få skabt noget viden om det her område, så vi kan udtale os kvalificeret om open source. Derfor laver vi nu en helt nede på jorden analyse, hvor vi spørger en masse virksomheder for at få noget empiri,« siger Magentas direktør, Morten Kjærsgård, til ComON.

Det kommer ikke bag på Morten Kjærsgård, der desuden er formand for foreningen for Open Source Leverandører i Danmark, at EU-kommissionen har valgt at støtte undersøgelsen med 4,5 millioner kroner, for det har i årevis været kommissionens mål at skabe en konkurrencedygtig europæisk it-industri, der kan tage kampen op med de store amerikanske spillere som for eksempel HP, CA og Microsoft.

»Vi kan mærke, at EU-kommissionen virkelig interesserer sig for det her, og kommissionen samler også viden om open source på sin hjemmeside. Sagen er jo den, at den europæiske it-industri er kendetegnet ved at bestå af små og mellemstore virksomheder, og derfor tror vi ikke, at svaret på den amerikanske udfordring er at forsøge at skabe en stor europæisk spiller. Vi tror derimod, at man ved at udnytte de bedste elementer i open source-samarbejdet kan få skabt en ekstremt konkurrencedygtig europæisk it-industri,« siger Morten Kærsgaard, der i øjeblikket arbejder på at få skaffet sponsorer til at finansiere den anden halvdel af projektet.

Magenta skal udføre den danske del af undersøgelsen sammen med virksomheden Catpipe og konsulentfirmaet PKF - de internationale samarbejdspartnere er Chelgate og OpenForumEurope fra England og OpenApp og SyberNet fra Irland. Målet er at udvide projektet til både at omfatte de øvrige nordiske samt Tyskland og Frankrig.

Projektet skal efter planen køre frem til 1. marts 2007 og er det hidtil største europæiske projekt af sin art.

PÅ hjemmesiden osbd.dk kan man læse projektbeskrivelsen bag undersøgelsen. Hjemmesiden fungerer desuden som et virtuelt mødested for kunder og leverandører.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere






Computerworld
Test af monster-tablet: Det er den skøreste og mærkeligste computer, som jeg har testet i lang tid – men jeg vil nu gerne have den alligevel