Intel får bøde på 8 milliarder kroner

EU-kommissionen har idømt Intel en rekordstor bøde på otte milliarder kroner for brud på konkurrencereglerne.

EU-kommissionen har idømt den amerikanske chipproducent Intel en rekordstor bøde på otte milliarder kroner (1,06 milliarder euro) for at have misbrugt sin dominerende position på markedet for x86-processorer.

Ifølge Kommissionen har Intel i perioden fra 2002 til 2007 givet pc-producenter og forhandlere skjulte rabatter på betingelse af, at køberne udelukkende købte deres processorer hos Intel. Dermed har Intel påført forbrugerne tab, samtidig med at de ulovlige rabatter holdt konkurrenter som AMD ude af markedet. Dermed undergravede Intel konkurrence og innovation, hedder det i en pressemeddelelse fra EU-kommissionen.

Intel har desuden betalt pc-producenter for at stoppe eller forsinke lanceringen af produkter med processorer fra konkurrerende firmaer. ligesom producenter har fået penge for at begrænse salgskanalen adgang til konkurrerende produkter.

Kommissionen har samtidig beordret Intel til at stoppe den ulovlige praksis.

EU's konkurrencekommissær Neelie Kroes siger, at Intel har skadet millioner af europæiske forbrugere ved i en årrække bevidst at holde konkurrenter ude af markedet.

»En så alvorlig og vedvarende overtrædelse af EU's konkurrenceregler kan ikke tolereres,« siger kommissæren i en kommentar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere