EU vil tvinge Microsoft til at åbne Windows

Microsoft bliver tvunget til at videregive følsomme tekniske informationer om Windows til deres konkurrenter uden at kunne forvente kompensation til gengæld.

EU lader til at have mistet tålmodigheden med Microsoft, når det handler om it-gigantens manglende vilje til at dele oplysninger om Windows med konkurrenterne. Det antyder et fortroligt dokument, som en britisk avis har fået fat i.

Det er Financial Times' netavis, der har fået adgang til det fortrolige dokument. Ifølge EU-Kommissionen er Microsoft nødt til at efterleve en konkurrenceafgørelse, der er tre år gammel, og som giver konkurrenter adgang til tekniske informationer om Windows, så de kan designe server-software, der er mere kompatibelt med operativsystemet.

EU-kommissær for konkurrence, Neelie Kroes, skældte sidste måned kraftigt ud over, at Microsoft stadig ikke havde ændret deres forretningsmetoder på området og fortsat tog sig godt betalt for at give konkurrenterne væsentlige informationer om Windows.

Microsoft forlanger op til 5,95 procent af konkurrenternes indkomst som licensbetaling.

Men de fortrolige udtalelser fra Kommissionen i den langvarige strid gør det klart, at Microsoft fremover kun kan håbe på at få lov til at indkræve en lille brøkdel af, hvad de forlanger i øjeblikket.

Kommissionens tekniske ekspert, Professor Neil Barrett, har udregnet, at det vil tage tage Microsofts konkurrenter syv år at genvinde deres omkostninger, hvis de tvinges til at betale de priser, Microsoft forlanger.

»På dette basis kan vi kun konkludere, at Microsofts foreslåede royalties er uoverkommeligt høje og burde reduceres i henhold til denne analyse,« sagde professor Barrett.

Han vurderer desuden, at selv en gennemsnitlig royalty-basis på 1 procent ville være uacceptabelt højt for konkurrenterne og foreslår, at en royalties på 0 procent ville være bedre.

En talsmand fra Microsoft udtalte, at firmaet vil reagere på de seneste meldinger ved sagens deadline den 23. april: »Vi mener, vi overholder beslutningen fra marts 2004, og at de vilkår, som vi har gjort protokollerne tilgængelige under, er rimelige og ikke diskriminerer.«

EU-Kommissionen har afvist at kommentere sagen overfor Financial Times.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere