F-Secure klar med ubegrænset backup

F-Secure håber at få YouSee og Stofa med på et slagtilbud, der skal lokke kunder til sikkerhedsfirmaets online backup-tjeneste.

Flere firmaer tilbyder i dag ubegrænset online back-up for en billig penge. Nu kaster sikkerhedsfirmaet F-Secure sig også ind i kampen, og udforer spillere som for eksempel HP og danske Keepit.

Online-back-up skal være del af en sikkerhedpakke, som F-Secure vil have internetleverandørerne til at tilbyde deres kunder. Prisen er endnu ikke fastsat, men Stofas og YouSees internet-afdelinger skulle være de sandsynlige partnere, når F-Secure lancerer sin nye tjeneste herhjemme.

Derimod ligger det fast, at forbrugere vil kunne udnytte tjenesten hæmningsløst, da der ikke bliver noget øvre loft for størrelsen af backup-filerne.

»Det er et tilbud rettet til private forbrugere, snarere end til virksomheder,« fortæller channel manager Michael Dahl fra F-Secure Danmark.

Selskabet kalkulerer med, at private i forhold til virksomheder kun vil have brøkdele af datamængder, der skal tages backup af. Men Michael Dahl indrømmer, at folk med store filmsamlinger hurtigt kan fylde selv fyldige lagermedier helt ud, og han er også opmærksom på, at grænsen mellem privat og erhvervsdrivende ikke altid er klokkeklar.

Det sidste har man eksempelvis mærket hos mobilselskabet Happii. I sidste måned valgte Happii at sætte loft på forbruget, fordi man følte sig misbrugt af storforbrugende erhvervskunder, der blot registrerede sig hos selskabet som privatkunder.

»Jeg læste godt om Happii-sagen, men vi kommer ikke til at gøre det samme. Hvis folk har store datamængder, så er det det. Der skal ikke være et øvre loft, som gør, at man alligevel ikke kan få en automatiseret backup-tjeneste til at fungere - og vi skal ikke gå ind og så tvivl om, hvorvidt man kan bruge sin backup eller ej,« fortæller F-Secures kanal-leder.

I forhold til internetudbyderen bliver F-Secure en slags underleverandør, men det er sikkerhedsfirmaet, der strikker backup-løsningen sammen for egen regning. F-Secure benytter sig af et fransk datacenter.

Hvornår backup-tilbuddet bliver åbnet er endnu ikke helt afklaret, men F-Secure regner med at have det på plads i løbet af efteråret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere