Artikel top billede

Nordjysk BI nærmer sig 100 mio. i omsætning

Targit i Hjørring fremhæves af Gartner som et af de vægtigste firmaer indenfor Business Intelligence.

Hjørring i Nordjylland kom sidste år på verdenskortet. I hvert fald inden for disciplinen Business Intelligence (BI): At samle data og præsentere dem, så virksomheder kan træffe velovervejede beslutninger.

Sidste år kom Targit på analysefirmaet Gartners Magic Quadrant for BI. Det er listen over de firmaer, man bør holde øje med inden for disciplinen. Altså de vægtigste BI-virksomheder i verden.

Nu bakker it-firmaets årsregnskab for 2010 op om den positive udvikling. Omsætningen er steget med knap 10 procent - fra 88 millioner i 2009 til sidste års 97 millioner kroner. Targit, der har omtrent 300.000 daglige brugere og omtrent 50 ansatte, er altså snigende tæt på den trecifrede millionomsætning.

"Hvis jeg skal pege på noget, så er det egentlig, at vi vækster hvert år, og så oplever vi en yderligere fragmentering  i markedet. Vi får flere kunder inden for alle de forskellige segmenter," siger Morten Sandlykke, direktør og medstifter i den 16 år gamle virksomhed.

 

Vækster i flere segmenter

Targit tilbyder deres egenudviklede Targiet BI Suite, der tilbyder en vifte af standardfunktioner til at indsamle data om kunder, omsætning, kundetilfredshed og alle mulige andre informationer, der kan få betydning, når ansatte i virksomheder og hos myndigheder skal træffe den rigtige beslutning. Tidligere var Business Intelligence forbeholdt store virksomheder. Nu har også mange mellemstore og mindre virksomheder taget princippet til sig, hævder Morten Sandlykke. Oven i købet har større virksomheder, som normalt ville vælge skræddersyede produkter, fået øjnene op for, at Targits standard-produkt også kan gøre gavn, siger han.

"Vi får større og større kunder ind. Standardprodukter har ellers måske været mere midtermarkedet. Det er som om, at der sker mere standardisering af infrastruktur. Vi har jo blandt andet set en bølge med Microsoft, de har jo igennem de sidste år bevæget sig længere op i markedet med SQL. Det er teknologi baseret på standardkomponenter, som Targit passer perfekt med," siger Morten Sandlykke.

Der er også en tendens med, at Targit sælger flere licenser til de enkelte kunder, siger han. Flere og flere medarbejdere i virksomhederne får altså adgang til Business Intelligence. Det hjælper på udbredelsen, at man med Targits produkt kan vælge, hvad de enkelte medarbejdere får lov til at se. Dybt fortrolige informationer, som ikke må komme konkurrentens i hænde, kan altså begrænses til at være tilgængeligt for en lille top, mens operationelle medarbejdere får lov til at se de informationer, der er relevante for, at de kan optimere deres egne forretningsgange.

"I dag snakker man om BI som et værktøj for alle, lige fra operationelle medarbejdere, til ledelsen i toppen," siger Morten Sandlykke.
 

Satser på det amerikanske marked

I dag ligger en tredjedel af firmaets omsætning i Skandinavien, en tredjedel i resten af Europa og den sidste tredje i USA. Targit har haft repræsentanter i USA i ti år, men det var først, da firmaet sendte en dansk landechef til USA for fem år siden, at firmaet vandt frem blandt amerikanske virksomheder. Den næste tid forventer Targit at vokse mest på den anden side af Atlanten, så halvdelen af Targits omsætning for fremtiden ligger i USA.

Morten Sandlykke er optimist, men erkender at der er mange andre, der vil det samme som Targit.

"Konkurrencen er selvfølgelig hård. BI er et fokusområde og et vækstområde. Jeg tror, at alle analytikere er enige om, at det er et vækstområde, og det tiltrækker jo konkurrenter," siger Morten Sandlykke.




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Ambitiøs Enterprisearkitekt til PET

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Architect - Projects

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Konsulenter til strategi-implementering i nyt PMO-kontor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere