De danske politikere har fuldstændig overset spilbranchens markedspotentiale og har hidtil vist sig uvillige til at støtte spilindustrien. Derfor advarer både spilforskere og producenter om, at Danmark kan risikere at miste sin position på det globale marked for pc-spil.
»Danmark bliver overhalet indenom hver gang af lande, der har indset, at hvis man vil have en højteknologisk industri, må man altså investere. Det er et stort problem, at Danmark ikke har indset, at der skal investeres i spilindustrien nu, hvis vi vil være med. Vi kunne skabe tusindvis af job. I stedet smider vi millioner efter gammeldags industri som rederierne. Hvorfor ikke bruge vores styrker på området og blive globaliserede i stedet for at snakke,« siger direktør i spilfirmaet Deadline Games, Chris Mottes, til Ingeniøren.
I Singapore har regeringen netop investeret fire milliarder kroner i at udvikle innovative miljøer til gavn for landets medieindustri. Hvis den danske regering skulle investere et tilsvarende beløb - set i forhold til bruttonationalproduktet - ville det svare til et beløb på omkring seks milliarder kroner.
Men selv om det koster mange penge at få Danmark helt i front, er spilforsker ved Ålborg Universitet, Lars Konzack, ikke i tvivl om, at det er en god investering.
»Der er utrolig mange penge at tjene i den her industri, men det kræver investeringer at være med på det store marked. Det er en voldsomt voksende industri, og vi har gode muligheder for at være med allerforrest,« siger han.
Han bakkes op af Janos Flösser, der er administrerende direktør i IO Interactive.
»Spilindustrien kræver viden, knowhow og intellektuelle ressourcer. Alt det har Danmark i høj grad - det eneste der mangler er investeringer. Jeg kender ingen andre lande, der som Danmark er placeret perfekt for udvikling inden for denne industri, det skulle måske lige være Singapore,« siger han.
Spilproducenten Chris Motte og spilforskeren Lars Konzack er enige om, at manglen på støtte kan få de danske spilproducenter til at flytte deres udviklingsaktiviteter til andre lande, hvor man er mere villige til at give støtte.
»Vi kigger alvorligt på at flytte fra Danmark. Mange af vores konkurrenter får statsstøtte, og vi bliver derfor måske tvunget væk,« siger Chris Motte.