Danmark sakker agterud på globalt spilmarked

Både spilforskere og producenter advarer nu om, at Danmark vil miste sin position på det globale spilmarked, hvis ikke politikerne begynder at investere i spilbranchen.

De danske politikere har fuldstændig overset spilbranchens markedspotentiale og har hidtil vist sig uvillige til at støtte spilindustrien. Derfor advarer både spilforskere og producenter om, at Danmark kan risikere at miste sin position på det globale marked for pc-spil.

»Danmark bliver overhalet indenom hver gang af lande, der har indset, at hvis man vil have en højteknologisk industri, må man altså investere. Det er et stort problem, at Danmark ikke har indset, at der skal investeres i spilindustrien nu, hvis vi vil være med. Vi kunne skabe tusindvis af job. I stedet smider vi millioner efter gammeldags industri som rederierne. Hvorfor ikke bruge vores styrker på området og blive globaliserede i stedet for at snakke,« siger direktør i spilfirmaet Deadline Games, Chris Mottes, til Ingeniøren.

I Singapore har regeringen netop investeret fire milliarder kroner i at udvikle innovative miljøer til gavn for landets medieindustri. Hvis den danske regering skulle investere et tilsvarende beløb - set i forhold til bruttonationalproduktet - ville det svare til et beløb på omkring seks milliarder kroner.

Men selv om det koster mange penge at få Danmark helt i front, er spilforsker ved Ålborg Universitet, Lars Konzack, ikke i tvivl om, at det er en god investering.

»Der er utrolig mange penge at tjene i den her industri, men det kræver investeringer at være med på det store marked. Det er en voldsomt voksende industri, og vi har gode muligheder for at være med allerforrest,« siger han.

Han bakkes op af Janos Flösser, der er administrerende direktør i IO Interactive.

»Spilindustrien kræver viden, knowhow og intellektuelle ressourcer. Alt det har Danmark i høj grad - det eneste der mangler er investeringer. Jeg kender ingen andre lande, der som Danmark er placeret perfekt for udvikling inden for denne industri, det skulle måske lige være Singapore,« siger han.

Spilproducenten Chris Motte og spilforskeren Lars Konzack er enige om, at manglen på støtte kan få de danske spilproducenter til at flytte deres udviklingsaktiviteter til andre lande, hvor man er mere villige til at give støtte.

»Vi kigger alvorligt på at flytte fra Danmark. Mange af vores konkurrenter får statsstøtte, og vi bliver derfor måske tvunget væk,« siger Chris Motte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere