Artikel top billede

Er 3D farlig for dit helbred?

Hvis du er træt eller har drukket alkohol, bør du ikke se 3D-film.

Det kan være farligt for dit helbred at bruge et 3D-fjernsyn. Denne advarsel kommer fra ingen ringere end de producenter, der selv fremstiller tv-apparaterne. En gruppe af japanske producenter som Toshiba, Sharp og Hitachi er gået sammen med myndighederne om at udforme en håndbog, der advarer om de mulige helbredsmæssige konsekvenser. Det skriver avisen Daily Telegraph.

Håndbogen advarer blandt andet om, at 3D-film kan udløse svimmelhed, kvalme og træthed i øjnene. Den skal ligge i biografer og forretninger, der sælger 3D-udstyr.

Samsung oplister en lang række mulige sundhedsrisici og advarsler på sin hjemmeside. Her står blandt andet, at du omgående bør stoppe med at se 3D-film, hvis du oplever kramper, forvirring eller bevidstheds-forstyrrelser.

Der advares mod symptomer som minder om køresyge og det anbefales at holde pauser undervejs – hvilket selvsagt ikke er så nemt, når man sidder i en 3D-biograf.

Samsung advarer også mod at se 3D hvis du har en dårlig fysisk kondition, har drukket alkohol eller er træt.

Og så har Samsung denne lidt foruroligende advarsel til kunderne:

”Viewing in 3D mode may cause disorientation for some viewers. Do not place your television near open stairwells, cables, balconies or other objects that may cause you to injure yourself.”

Så man skal altså ikke hive sit 3D-fjernsyn ud på balkonen på en varm sommerdag.

Det er muligvis ikke kun bekymring over kundernes sundhed, der får producenterne til at udsende disse advarsler. De skal nok snarere ses som et forsøg på at fraskrive sig ansvaret for mulige skader og dermed forebygge en bølge af retssager fra kunder, der er faldet ud over balkonen eller på andre måder er kommet til skade efter en lidt for intens 3D-oplevelse.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere