Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

iPhone er landet

Så skete det, mange har ventet på i flere år. Steve jobs lancerede Apples nye iPod-telefon-hybrid, under det sigende navn iPhone.

Steve Jobs gav den hele armen, da han i sin keynote fra scenen på årets Macworld åbning i San Francisco, præsenterede Apples nye iPod-, telefon-, PDA-hybrid, ved navn iPhone.

iPhone er i bund og grund den widescreen iPod, verden har ventet på, krydret med telefon og PDA funktioner. Apple har forsøgt at omgå alle de almindelige problemer i de gængse smartphone produkter, og i stedet skabt en ren knapfri enhed domineret af en stor 3.5" 320 x 480 pixels farveskærm.

Navigationen foregår ikke, som man kender det fra mange PDA smartphones med en stylus, men i stedet med fingrene via Apples nye avancerede gesture system. Mange af kontrolfunktionerne kender vi fra Apples bærbare computere, hvor tapping og multifingerscrolling er hverdagskost for de fleste brugere.

OS X er grundstammen i enheden, der også tilbyder Apple Mail, webbrowsing via Safari, understøttelse af widgets, RSS, Google maps, samt naturligvis afspilning af video og musik.
Om vi kan tillade os alene at kalde det lille vidunder for en smartphone vil tiden vise, i hvert fald hører iPhone så til blandt de absolutte topspillere på det marked.

På telefonsiden har Apple virkelig forsøgt at knække smartphone-nøden, dog uden at befri enheden fra problemet med at gå rundt med en skærm på kinden. Det er dog ikke noget, et godt headset ikke kan klare, og her kan Apple selvfølgelig også hjælpe med et rigt udvalg af tilbehør til den lille ny. Kontakter synkroniseres, som alt andet i iPhone, gennem iSync og tilgås nemt via gesture systemet direkte på skærmen.

Opringer startes ved blot et enkelt tryk på skærmen og systemet er i det hele taget meget simpelt opbygget, på ægte Apple maner. Skærmen er udstyret med afstandsføler og kan selv finde ud af, om man trykker ved en fejl. Desuden kan den, som mange moderne digitalkamera, selv finde ud af, om man holder skærmen på højkant, eller om den ligger ned, og herefter tilpasse billedet derefter.

iPhone er udstyret med de nyeste teknologier med undtagelse af en enkelt ret væsentlig funktion. WiFi og bluetooth er indbygget, men desværre understøtter iPhone alene GSM+EDGE hvilket begrænser udbredelsen en del i vores del af verden, hvor UMTS (3G) vinder mere og mere frem blandt kunderne.

iPhone vil i begyndelsen kun være at finde fra den amerikanske teleudbyder Cingular, men den vil blive introduceret i Europa sidst i 2007. I Asien ser man først iPhone i 2008. Hvordan det vil se ud med fremkommeligheden i Danmark vil tiden vise.

Prisen for en iPod og en smartphone er med Apples regnestok hvad der bestemmer prisen for henholdsvis 4 og 8GB modellerne af iPhone, på henholdsvis $499 og $599.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere