Windows 7 kommer i januar

Allerede i næste måned kommer den første officielle betaversion af Microsofts kommende operativsystem Windows 7.

Den første officielle betaversion af Windows 7 skulle være klar den 13. januar næste år. Det fortæller en af Microsofts egne medarbejdere i et blog-indlæg. Allerede i november kunne gæsterne på Microsofts Professionel Developer Conference og Windows Hardware Engineering Conference gå hjem med en prøveversion af Windows 7, men her var der tale om en såkaldt pre-beta-version, som altså ikke havde nået det officielle beta-stadie endnu.

Microsofts Keith Combs fortæller nu, at deltagerne på kommende softwarefirmaets MSDN Developer Conference i januar får en dvd udleveret med den første officielle beta-version af Windows 7. For dem der tilmelder sig Microsofts udviklerkonferencer i december er der mulighed for at få betaen tilsendt, når den bliver klar.

Hvis beta 1 bliver færdig i januar, så tyder alt på, at Microsoft kan overholde sin egen tidsplan om at få Windows 7 ud i butikkerne mod slutningen af 2009 eller senest i begyndelsen af 2010. Det er præcis tre år efter lanceringen af Windows Vista. Springet fra Vista til Windows 7 er langt mindre end springet fra Windows XP til Vista.

Windows 7 bruger den samme kernel som Vista og derfor skulle programmer, der kører under forgængeren, også virke under den nye version. Den grafiske overflade minder også om Vista, men der er kommet en ny proceslinje, hvor de aktive programmer vises som små ikoner.

Hvis man holder musepilen hen over et ikon på proceslinjen, får man en oversigt med minibilleder af alle programmets åbne vinduer. Når man bevæger pilen hen over et af minibillederne, vises det i fuldt format. En anden nyhed i proceslinjen er, at de enkelte ikoner nu frit kan flyttes rundt.

Internet Explorer 8 er integreret i den kommende Windows-version og det betyder blandt andet, at oversigten med minibilleder i proceslinjen også viser de åbne faneblade i browseren. Hvis man har mange faneblade åben samtidig, så kan det dog hurtigt blive uoverskueligt.

Der er også andre nyheder i proceslinjen. For hvert ikon er der nu adgang til en kontekstmenu med de filer, man senest har åbnet. Der kan også hentes en liste over de sidste programmer, man har startet.

Microsoft lover desuden at det bliver lettere at oprette forbindelse til netværk end i tidligere Windows-versioner og systemet skulle generelt være hurtigere og mere stabilt. Alle systemets hardware-enheder forvaltes gennem et centralt Device Panel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere