Artikel top billede

Symantec: To ud af tre udsat for internet-kriminalitet

En ny rapport fra Symantec hævder at to ud af tre internet-brugere har været udsat for cyberkriminalitet.

Symantec har netop udgivet en ny rapport, som fokuserer på, hvordan cyberkriminalitet påvirker almindelige internet-brugere. ”Norton Cybercrime Report: The Human Impact” indeholder flere opsigtsvækkende påstande. Den hævder blandt andet, at 65 procent af alle internet-brugere har været udsat for online-kriminalitet.

I USA skulle tallet endda være helt oppe på 73 pct., mens Kina kommer ind på en uheldig global førsteplads med 83 pct.

I den forbindelse anvender Symantec en meget bred definition for cyberkriminalitet, som omfatter alt fra virus og phishing til tyveri af kodeord til sociale netværk.

Hele 51 pct. af de adspurgte har således haft en virus eller anden malware på computeren, mens 10 pct. har været udsat for online-svindel og 9 pct. har været udsat for phishing.

Tallene er noget højere end i andre tilsvarende undersøgelser, men der er ikke nogen klar forklaring på, hvorfor netop denne undersøgelse viser så omfattende online-kriminalitet.

Rapporten bygger på netinterviews med 7.000 brugere i 14 lande, men Sverige er det eneste nordiske land i undersøgelsen.

Den beskæftiger sig også helt usædvanligt med brugernes følelsesmæssige reaktion på cyberkriminalitet. Her fortæller 58 pct., at de bliver ”vrede”, mens 26 pct. føler sig ”hjælpeløse”.

Tre ud af fire internet-brugere giver sig selv skylden hvis de bliver ramt af phishing eller virus-angreb.

Det ser også ud til at moralen på nettet er lidt flosset. En fjerdedel af de adspurgte mener at det er ok at læse andres e-mails eller browser-historik, mens en femtedel finder det acceptabelt at bruge andres arbejde.

Halvdelen har løjet om personlige detaljer som navn eller alder online, mens en tredjedel ligefrem bruger en eller flere falske identiteter på nettet.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere