TDC i ny strid om aktier

TDC kritiseres for sin fremgangsmåde, og er løbet ind i et fogedforbud mod salg sine aktier i polske Polkomtel.

TDC har ikke kun problemer med aktiehandel i Danmark. Også i Polen er TDC løbet ind i problemer.

TDC vil sælge sin aktiepost på 19,6 procent i det polske Polkomtel. Men Vodafone, som også ejer en post på 19,6 procent, har fået nedlagt forgedforbud mod et salg.

Fire øvrige aktionærer i det polske mobilselskab Polkomtel vil ellers gerne dele aktierne mellem sig, men bliver bremset af Vodafone, som er utilfredse med både TDC's pris og fremgangsmåde i Polen.

Den internationale mobilgigant Vodafone, mener, metoderne er i strid med aktionæroverenskomsten i Polkomtel og har derfor gennemtrumfet et fogedforbud ved de polske myndigheder om et salg TDC's aktier.

TDC oplyser til Børsen, at der endnu ikke er modtaget stævning fra Vodafone. Men den skulle, efter avisens erfaringer, være sendt afsted fra mobilgiganten Vodafone. Stævningen kan dog ikke ventes i effekt, før de polske domstole har behandlet appelsagen mod det fogedforbud, som Vodafone har fået nedlagt. Herom kan resultatet tidligst ventes om flere uger.

Direktør for TDC Mobile International, Henning Vest, mener ikke, Vodafone har store chancer for at vinde over TDC i aktiestriden.

»TDC og de polske aktionærer er enige om, at proceduren i Polkomtels vedtægter er blevet fulgt, og at prisen på 214,04 euro per aktie, som TDC udbød aktierne til, reflekterer markedsværdien af Polkomtel. Det er derfor svært at se, hvad Vodafone vil basere en eventuel voldgiftssag på,« siger Henning Vest til Børsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere