Google har fået nyt logo

Hvordan kan man udtrykke ånden i sin virksomhed på 16 x 16 pixels? Google har gjort forsøget.

Måske har du allerede opdaget at browserens adressebjælke viser et nyt minilogo når du besøger Google. Det lille logo kaldes for et favicon og Google har netop erstattet sit gamle - et blåt 'g' på en hvid baggrund - med et mere farverigt design, som ikke ligner selskabets typiske minimalistiske design.

Et favicon må kun fylde 16 gange 16 billedpunkter, så der er begrænsede muligheder for at slippe kreativiteten løs. Det lille logo vises typisk både i adressebjælken og på den aktuelle fane i browseren.

Google har omkring 1.200 millioner søgninger om dagen, så det lille logo vil hurtigt blive et af de mest sete i verden. Så kan det måske overraske, at logoet er baseret på et design som blev sendt til Google af en it-studerende i Brasilien, André Resende, i forbindelse med en design-konkurrence.

Hvis man kigger nøje på logoet, så kan man se at de forskellige regnbue-farvede blokke danner et 'g' - men det er ikke nær så åbenlyst som i Googles gamle favicon.

Farverne minder om bogstaverne i Googles navn, som faktisk ikke er et logo, men en såkaldt logotype. Google har aldrig haft et rigtigt grafisk logo i stil med Apple eller Mercedes-Benz.

Læs også Googles egen beskrivelse af det nye favicon-logo.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere