Fem projektledere bag ny IT-rådgivningsvirksomhed

Et nyt IT-rådgivningsfirma, Ebita, har set dagens lys.

Et nyt IT-rådgivningsfirma, Ebita, har set dagens lys. Stifterne er fem - efter eget udsagn erfarne - projektledere. Virksomheden tilbyder uvildig rådgivning i forbindelse med IT-indkøb - og hjælper virksomheder med at navigere sikkert gennem digitale udviklingsprojekter, oplyses det.

I modsætning til mange andre IT konsulenter afstår Ebita fra at forme alliancer og partnerskaber med konsulenthuse, bureauer og softwareleverandører.

»Vores udgangspunkt er at være den uvildige rådgiver og ressourcekilde, når virksomheder skal indkøbe standardsoftware og konsulentydelser. Vi vurderer, at mange virksomheder og organisationer mangler erfaren rådgivning, når et IT-projekt skal estimeres og målsættes, og det vigtige valg af leverandør skal træffes. Her vil Ebita operere som uvildig partner på kundens side, der kan hjælpe med at smidiggøre processen og fokusere målet for såvel indkøber som leverandør,« siger Henrik Danbjørg, som er en af de fem partnere i den nystartede virksomhed, der har kontor i det indre København.

De fem stiftere har hver især er specialister indenfor digital strategi-udvikling, systemarkitektur, systemudvikling, design af brugergrænseflader og projektledelse.

»Vi har set alt for mange IT indkøb i Danmark, hvor såvel indkøber som leverandør ubevidst får skabt et samarbejdsklima præget af for smal viden, for hurtige beslutninger og for usikre estimater. Ofte fordi indkøberen mangler erfaring samt overblik inden for software og IT-projektstyring, - og på den anden side leverandøren som er presset til et hurtigt salg. Det giver aldrig den bedste og mest hensigtsmæssige løsning i sidste ende, og fakta er, at såvel kunde som leverandør står tilbage med et isoleret projekt - i stedet for en integreret og sund løsning der har nået sit forretningsmæssige mål. Det er den problemstilling vi har set mange steder de seneste år, og hvor Ebita virkelig kan hjælpe,« fastslår Henrik Danbjørg.

Partnernes indbyrdes samarbejde blev skabt i virksomheden ELK.

Ebita arbejder på tværs af alle brancher, men har i dag opbygget en særlig branchespecifik viden om IT-projekter inden for luftfart, rederivirksomhed, pension/forsikring og redning/sikring.

Virksomhedens mål er i første kvartal at tage 3-5 nye kunder ombord, ud over de virksomheder som man allerede har indledt samarbejde med, oplyses det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere