Nyt centralnervesystem til stat, amter og kommuner

Staten, Amtrådsforeningen og Kommunernes Landsforening har indgået rammeaftaler med tre leverandører om systemer til digital forvaltning.

På et pressemøde tirsdag formiddag i Finansministeriet blev vinderne af udbudet om fællesoffentlig elektronisk sags- og dokumenthåndtering (FESD) præsenteret. Den samlede værdi for rammeaftalerne ventes at løbe op i en milliard kroner over en fireårig periode. De tre vinder-konsortier ledes af Accenture, CSC og Software Innovation.

CSC er gået sammen med PLS Rambøll og ScanJour om at tilbyde en samlet FESD-løsning. Konsortiet mener, at FESD vil også være til stor gavn for den enkelte borger, som vil kunne få informationer om egne sager.

»Vi er glade over at få lov til at levere fremtidens offentlige centralnervesystem, og vi ser det som en blåstempling af FESD-alliancen,« siger adm. direktør Ingelise Bogason fra CSC.

Elektronisk sags- og dokumenthåndtering betegnes som en hjørnesten inden for den digitale forvaltning. Leverandørerne forpligter sig til at udvikle løsninger, der er tilpasset fællesoffentlige standarder. Det anslås af løsningerne skal benyttes af mellem 100.000 og 200.000 brugere.

Norske Software Innovation forventer, at rammeaftalerne vil være en katalysator for videre effektivisering i den offentlige sektor.

»Danmark og Norge har en lignende forvaltningstradition og bygger sine ESDH løsninger på de samme standarder. Dette er en styrke for begge markeder og sikrer en solid kundebase og videre produktudvikling for dette marked i Norden. Indgåelse af en sådan rammekontrakt vil naturligvis få stor økonomisk og strategisk betydning for Software Innovation,« siger koncernchef Per Kveim.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere