Artikel top billede

Gyldne dage for software-udviklere

Lønningerne for softwareudviklere i USA er på himmelflugt.

Der er gyldne dage for softwareudviklere i den amerikanske it-branche. Det fortæller Paypal-stifteren og Facebook-aktionæren Peter Thiel i et interview med det tyske magasin Business Punk. Thiel er chef for investeringsfonden Clarium Capital og han sidder også i bestyrelsen for Facebook.

”Lønningerne til udviklere er så høje som under dotcom-boblen i 1999 – hvis ikke højere. På den ene side er det et fantastisk tidspunkt at være udvikler i Silicon Valley, men på den anden side forhindrer det åbenbart ikke folk i at forlade Google og andre virksomheder, for at starte deres egne start-ups,” siger Peter Thiel.

På internet-platformen Glassdoor kan man få en ide om, hvor meget de ansatte hos de store internet-virksomheder tjener. Her kan ansatte selv fortælle om deres lønninger og bedømme deres firma.

Ifølge Glassdoor tjener en softwareudvikler hos Google i gennemsnit 97.727 dollar om året uden bonus.Tallet skulle være rimelig troværdigt, for det bygger på indrapporteringer fra 780 udviklere hos Google.

Facebook betaler i gennemsnit 108.909 dollar om året, men der er kun 33 udviklere, der har fortalt Glassdoor om deres lønniveau. Men her er det nok også aktieoptionerne, der lokker.

Det er ikke så attraktivt at arbejde hos Microsoft, hvor udviklere i gennemsnit kun tjener 86.925 dollar om året. Dette tal bygger på 2.669 indrapporteringer fra Microsoft-udviklere til Glassdoor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere