Cebit: Dansk Bluetooth-headset med display

Et Bluetooth-headset med display og et til almindelige batterier skal være med til at fastholde danske GN Netcoms knap 40 procent af et marked i kraftig vækst.

Behold telefonen i lommen, men kast blot et blik på bluetooth-headsettet ind det sættes til øret og opkaldet besvares. Det bliver realiteten med danske GN Netcoms nye Jabra BT800 Bluetooth-headset med display, som bliver vist frem på den igangværende Cebit-messe, men først kommer på gaden senere på året.

"Med Bluetooth er det ofte nu kun headsettet, der ligger fremme, mens telefonen blot fungerer som "serveren" i baggrunden, og derfor synes vi det kunne være interessant at lave et headset med display," forklarer Morten Steen-Jørgensen, vicedirektør i GN Netcom med ansvar for den mobile division til IT-avisen ComON.

Headsettet er også i stand til at modtage sms'er, men det er stadig kun ganske få telefonmodeller, der understøtter denne feature.

Antallet af solgte Bluetooth-headset er på verdensplan vokset fra 700.000 enheder i 2002 til mellem 3 og 3,3 millioner enheder sidste år. Morten Steen-Jørgensen forventer at markedet vil vokse til mellem 6 og 8 millioner enheder i 2004.

"Det er vores ambition at fastholde vores markedsandel på 40 procent i det her hastigt voksende marked, og det kan kun ske ved at være innovative," siger Morten Steen-Jørgensen.

Sammen med BT-800 præsenterer firmaet også fire andre Bluetooth-nyheder på Cebit. Den første er en speakerphone som kan bruges både på kontoret og i bilen, i det den får strøm fra et almindeligt batteri og ikke fra cigarettænderen i bilen. Den anden nyhed er et nyt headset med ledning. Begge disse produkter er på gaden nu til henholdsvis omkring 1100 og 275 kroner.

Den tredje nyhed fra firmaet er et Bluetooth-headset målrettet til unge og andre med en lille pengepung. De små batterier er ofte det der er med til at gøre Bluetooth-headsets dyre. For at holde prisen nede er det nye Jabra BT-110 headset derfor udstyret med plads til et almindeligt AAA-batteri, der giver op til 15 timers taletid. Det er omtrent det dobbelte af almindelige Bluetooth-headsets. Samtidig vejer headsettet kun 26 gram med batteri. Det er et par gram mere end et gennemsnitligt headset.

"Vi tror på, at Bluetooth-markedet nu er blevet så modent, at der er plads til segmentering. Med det her headset begynder Bluetooth at komme så langt ned i pris, at også unge og folk, der ikke bruger headsettet hver dag kan være med," siger Morten Steen-Jørgensen.

Det fjerde nye produkt er efterfølgeren til firmaets Jabra BT-200 headset. Et par gram i vægt og et par millimeter i tykkelse er blevet barberet af ligesom lyden er blevet forbedret i det nye Jabra BT-500 headset.

BT-110 og BT-500 vil være på gaden i starten af tredje kvartal sammen med BT-800. Priserne holder GN Netcom stadig tæt til kroppen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere