Hackere lukker teleselskab

Teleselskabet Mobivics hjemmeside er blevet lagt ned af hackere. Direktøren forstår ikke hvorfor, men frygter at en konkurrent står bag.

Mobivics mobilkunder må gå forgæves, hvis de vil tanke deres taletidskort op. Fredag aften nedlagde hackere teleselskabets hjemmeside, som siden da har været nede.

»Det er en meget ondskabsfuld form for hacking, og vi er i en utroligt chanceløs situation, hvor vi ikke ved, hvad vi skal gøre,« fortæller en frustreret direktør for Mobivic, Bobby Elahi. Han har været vågen i 18 timer for at styre krisen.

Helt på spanden er firmaet dog ikke.

Lige nu arbejder det engelske it-firma Digitalk på at afdække, hvad der egentlig er sket, og Mobivic har derudover bestilt et nyt server set-up, så hjemmesiden kan komme op at stå igen.

»Det nye set-up lander i Københavns lufthavn klokken seks i aften,« beretter direktøren.

Det består blandt andet af nye firewalls fra Cisco og Sonic, der skal køre på Mobivics servere fra IBM.

På grund af angrebet kan Mobivic dog ikke få nye kunder, og derudover kan eksisterende kunder ikke få tanket op eller ringe til udlandet. Samtidigt kan Mobivic ikke give information til kunderne om angrebet, fordi hjemmesiden og mail-funktionen er nede.

»Vi har udvidet vores telefontid fra klokken otte om morgenen til klokken ti om aftenen, det er det eneste, vi kan gøre,« fortæller Bobby Elahi.

Årsagen til angrebet står hen i det uvisse. Hackerne har nemlig ikke kunnet få fat på følsomme oplysninger, fortæller direktøren. Hele betalingsdelen ligger hos en underleverandør, og det kører derfor på adskilte systemer, og en effektiv kryptering har ifølge direktøren holdt hackerne væk fra de værdifulde data.

Hackerne har altså ikke indtil videre fået penge ud af Mobivic, og det får direktøren til at undre sig.

»Vi mistænker nogle konkurrenter for at stå bag det her, og vi har fået nogle anonyme opkald omkring det her. Vi har nogle på nakken, fordi vi er vokset så meget,« siger Bobby Elahi.

Lige nu har Mobivic små 18.000 kunder.

De anonyme opkald har været til selskabets kundeservice.

»Vi har fået tre opkald om, at vi skal passe på, og så bliver der lagt på.«




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere