Artikel top billede

Skal DR droppe Facebook?

Har mediegigantens Facebook-forelskelse taget overhånd?

Mange radio- og tv-programmer hos DR har en Facebook-side. Er det et problem eller en uundgåelig del af at drive medievirksomhed i Danmark, hvor borgerne er vilde med Facebook?

I den kommende tid skal DR forberede sig på at forsvare, hvorfor statsradiofonien ofte ukritisk omfavner det amerikanske sociale netværk og lader meget af kommunikationen og debatten med seere og lyttere gå gennem Facebook.
 Det mener redaktionel udviklingschef Pernille Tranberg hos Berlingske Media

”Vi mangler en kritisk debat, om hvad Facebook egentlig. Facebook er en virksomhed, hvis forretningsmodel bygger omkring én ting: nemlig at tjene penge på dit og mit privatliv. Dine og mine private oplysninger. Og den debat har vi ikke taget fat på. Hvad er konsekvenserne af, at de kan dele os op i databaser og sælge vores oplysninger videre til tredjeparter, og at de lægger under for lovgivningen i et helt andet land,” sagde Pernille Tranberg, da hun i går var inviteret i studiet i går hos DR Indefra til en debat med kanalchef for DR.dk Nicolai Porsbo.

Facebook er senest vurderet til 50 milliarder dollars, og en børsintroduktion kan sende værdien højere op.

Pernille Tranberg understreger, at hun mener, at der er mange gode elementer i udbredelsen af sociale netværk, og at hun ikke forventer, at DR vender ryggen til Facebook. Men hun savner kritisk stillingstagen.

”DR er en offentlighed virksomhed. DR er med til at promovere et netværk, som, hvis det var etableret i DK eller Europa, så var Datatilsynet kommet efter dem, og danskerne havde skreget, hvis vi havde taget den diskussion om, hvad det rent faktisk betyder,” mener Pernille Tranberg.

Hun mener, at DRs studieværter skal holde op med at nævne Facebook hele tiden, fordi det kun kan opfattes som reklame, og så undrer hun sig over, at mange DR-nyheder på DR.dk slet ikke kan debatteres.

 

Vi kan ikke droppe Facebook

Kanalchef Nicolai Porsbo er enig i, at DR i nogle tilfælde har været for begejstret for Facebook. Han erkender, at debatten på Facebook i nogle tilfælde er blevet promoveret mere end debatten på DRs egne sider.

"Det er en overvejelse fra vores side, hvordan vi promoverer Facebook, men jeg mener ikke, at vi kan vælge det fra. Jeg er meget opmærksom på, at vi ikke kommer til at reklamere for Facebook. Det kan man godt diskutere, om vi nogen gange kommer til," siger Nicolai Porsbo.

Han mener, at Facebook har vist sig som en effektiv måde at komme i dialog med licensbetalerne, og at DR også i fremtiden vil bruge Facebook aktivt.

"Der er tre fuldstændig grundlæggende funktioner på nettet lige nu, og det er Google, Facebook og Youtube. Og de tre er så store, at man godt kan tale om, at man reklamerer for dem, men man kan tale om dem, som det de er; nemlig helt grundlæggende funktioner ved at være på nettet lige nu," siger Nicolai Porsbo.

Han fortæller, at DR snart vil give sine ansatte en regulær Facebook-politik at forholde sig til, så brugen af Facebook er ensartet og reguleret i hele virksomheden.

Det er tydeligt, at DR har godt fat i danskerne. For eksempel er der over 100.000 fans af Facebook-siden om Bonderøven og 67.000 tilhængere af radioprogrammet Mads & Monopolet. I øjeblikket bruger DR Facebook aktivt til at komme i kontakt med de yngre seere med DR Partisan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere