”My hovercraft is full of eel,” læser den ungarske turist med rejseparlør til manden i tobakskiosken i London – og får derpå udleveret en pakke cigaretter. Scenen er fra en aldrende Monty Python sketch, der på glimrende vis dokumenterer, at både rejseparlører og tilhørende sprogproblemer er et gammelkendt fænomen.
Den slags sprogknuder håber iværksætteren Philip Schønbaum at løsne med sit nye firma EasyPiecy.
Firmaet, der tager den gode gamle parlør under kærlig digital og kreativ behandling, er med på listen over ComON Tech Guld konkurrencens godt 20 mest lovende danske start-ups i it- og telebranchen.
EasyPiecy Publishing udgiver fra oktober 2010 de første sprog-produkter.
”EasyPiecy's force ligger i synergien mellem produkterne, og tilgangen til målgrupper som normalt ikke køber online (blandt andet via adgangskoder i fysiske bøger). En central del af forretningskonceptet er, at vi ikke blot vil skabe et innovativt produkt, men også de teknologiske forudsætninger for at implementere produkterne i en række digitale medier,” hedder det i præsentationen.
EasyPiecy's produkter skal efter planen omfatte bøger og online-kurser på 12 sprog inden årets udgang. Det er yderligere planlagt at udvide til i alt 37 sprog før udgangen af 2011. Bøger/E-bøger udgives i 8.000 forskellige udgaver inden år 2012.
EasyPiecy har ifølge stifteren udviklet robotter rettet mod sociale forum som f.eks. FaceBook og Twitter, hvor brugere kan lære et nyt ord eller en sætning på skrift, talesprog og lyd hver dag.
Philip Schønbaun, der stiftede virksomheden 1. januar i år, betegner sig selv som serieiværksætter gennem 18 år. Hans tekniske team består af to programmører samt et programmør-team i udlandet.
Stifteren har tidligere haft succes med en virksomhed som Teoriundervisning.dk, der i dag angives at være køreskolebranchens største leverandør.
Mener du, at EasyPiecy er blandt de mest lovende af danske startups i it- og telebranchen, bedes du tilkendegive dette overfor Tech Guld-redaktionen.
Vi modtager mails (send dem til techguld@mediaprovider.dk) og læser kommentarerne i kommentarfeltet under hver artikel.
Den endelige vurdering af, hvilke ti startups af de godt tyve nominerede, der skal gå videre i konkurrencen, træffes på baggrund af læsernes - begrundede - input af Tech Guld redaktionen.
Når feltet er reduceret til ti firmaer, vil et dommerpanel vurdere, hvem der er de tre mest lovende.
Dommerpanelet består af fremtrædende VIPs fra it- og telebranchen, og medlemmerne er enten selv erfarne og succesfulde iværksættere eller topdirektører i branchen.
Finalen, hvor Danmarks mest lovende startup skal findes, løber af stabelen i december.
Læs mere om Tech Guld konkurrencen her. Læs mere om EasyPiecy her.