Artikel top billede

IEEE: Cloud computing vil ændre alt

Nu skal der skabes fælles standarder for cloud computing.

Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) har startet et nyt stort Cloud Computing Initiative, der skal skabe fælles standarder for cloud-baserede teknologier og tjenester. Der er tale om to konkrete standardiseringsprojekter, der skal sikre fuld interoperabilitet. Dels den såkaldte Draft Guide for Cloud Portability and Interoperability Profiles (IEEE P2301) og dels en Draft Standard for Intercloud Interoperability and Federation (IEEE P2302).

”Internettet har gennemgået radikale forandringer siden sin start og det bliver drevet frem af konstante teknologiske nyskabelser og nye forventninger hos brugerne. Cloud computing minder om det unge internet – en radikalt anderledes teknologi og forretningsmodel som står foran eksplosiv vækst og hurtig udvikling,” siger Steve Diamond, der er formand for IEEE's Cloud Computing Initiative.

Han advarer samtidig om at der kan opstå et fragmenteret økosystem, hvis man ikke sørger for at få indført fælles standarder.

IEEE P2301-arbejdsgruppen skal undersøge de forskellige protokoller, filformater og grænseflader, der allerede anvendes. Den anden arbejdsgruppe skal sørge for den egentlige interoperabilitet mellem cloud-platforme. De nye standarder skal blandt andet garantere, at data kan udveksles mellem de forskellige platforme.

”Cloud computing vil ændre alt. Det er et af de tre aspekter af den ”perfekte storm” af teknologibølger som i øjeblikket skyller hen over menneskeheden, hvor de to andre er den massive udrulning af meget små mobile enheder og billig mobilt bredbånd,” siger David Bernstein, der er formand for begge arbejdsgrupper.

Det er ikke det første forsøg på at udarbejde standarder for cloud computing. Tidligere har Open Source Business Foundation forsøgt at etablere den såkaldte Internet Service Bus, mens Distributed Management Task Force og selv firmaer som Red Hat også har søsat initiativer.

Men IEEE er verdens største tekniske standardiserings-organisation og derfor er der store forventninger til det nye initiativ.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere


Compliance Day 2024: Faret vild i regulativer og direktiver? Få overblik over dem alle

Få et overblik over, hvordan du holder din virksomhed og organisation compliant uden at overimplementere og dermed undgår at bruge unødige ressourcer. Du får desuden indsigt i en række digitale værktøjer, som kan give dig ro i maven og hjælpe dig i dit arbejde med at holde virksomheden compliant på alle punkter.

30. oktober 2024 | Læs mere