Genåbning af DR Soft måske bare midlertidig

Lytterprotesterne er nået igennem til DR's ledelse, og DR Soft er genåbnet. Men måske bliver glæden kun kort, for DR barsler med en ny kanal engang i foråret, som formentlig bliver på bekostning af den netop genåbnede kanal.

Den massive storm af vrede lyttere, der har brokket sig over lukningen af DR Soft, har haft effekt. DR har åbnet for sluserne af den bløde musik, og samtidig er tonen i DR's debatforum ændret fra at være hård og kontant til nu at være blød og taknemlig.

Men begejstringen kan vise sig at være kort. Det tyder nemlig på, at DR Soft kun er i æteren i kort tid, i den form som vi kender den i dag.

»Vi arbejder i øjeblikket på en videreudvikling af DR Soft,« forklarer radiodirektør Leif Lønsmann til ComON og uddyber:
»Jeg kunne godt forestille mig, at videreudviklingen vil medføre nyhedsindslag samt studieværter.«

Protesterne i DR's debatforum er ellers meget klare i den retning. Lytterne vil have 'støjfri'-radio - musik uden afbrydelser.

DR har har endnu ikke fastlagt formen af den nye kanal.

»Vi finder frem til formen ved hjælp af dialog med brugene, og i debatten omkring lukningen af DR Soft er der kommet mange tilkendegivelser fra brugerne, som vi lytter til,« siger Leif Lønsmann.

Hvis radiodirektøren skal kigge lidt længere ud i fremtiden, tror han dog, at tema-kanaler, såsom DR Soft og DR Nyheder, i fremtiden vil være at finde på nettet i stedet for på DAB-radioen.

»DAB-radioen er begrænset af antallet af frekvenser, der er tilgængelige. Derfor tror jeg, at de kanaler, der udelukkende sender en slags tema, vil trives bedst på nettet,« fortæller Leif Lønsmann.

Selvom tema-kanalerne skulle forsvinde fra DAB-radioen, så mener Leif Lønsmann ikke, det vil være spildt at investere i en DAB-radio.

»Både lyden og udvalget er bedre end det vi kender fra FM,« fastslår Leif Lønsmann.

Der er solgt omkring 135.000 DAB-radioer i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere