Teleselskaber skylder danskerne 50 millioner

Forbrugerne har masser af penge til gode hos de danske teleselskaber, men de fleste ser aldrig en krone. Oftest er det kundernes egen skyld, siger teleanalytiker.

De danske teleselskaber skylder forbrugerne et halvt hundrede millioner kroner. Det vurderer teleanalytiker Torben Rune i fredagens udgave af metroXpress, og omfanget bakkes op af avisens kilder i telebranchen.

Problemet opstår typisk, når kunderne opsiger et forudbetalt abonnement og enten glemmer eller ikke gider at indkræve de penge, de har til gode. I andre tilfælde kan teleselskaberne simpelthen ikke finde kunderne, der for eksempel er flyttet til en ny adresse.

»Det er os som kunder, der er for sløve. Nogle smider per automatik breve ud fra teleselskabet. Andre er ligeglade, fordi beløbet er på 60 kroner,« siger Torben Rune til metroXpress.

Det beløb, kunderne har til gode, er forsvindende lille i forhold til omsætningen på seks milliarder, lyder meldingen imidlertid fra Telia.

»Der er mange, som vi skylder penge, hvor vi ikke kan finde kunderne. Hvis en person for eksempel hedder Mads Andersen og flytter, så har vi ikke en jordisk chance for at finde vedkommende. Men vi er klar til at betale dem tilbage med en dags varsel, hvis kunden pludselig dukker op. Men nu vil vi da kigge på det en ekstra gang og se, om der er andre måder, vi kan betale pengene tilbage på,« siger Anders Monrad Rendtorff, kommunikationsdirektør i Telia, til metroXpress.

Torben Rune mener, at kunderne har al mulig grund til at være opmærksomme på problemet.

»Det er mange millioner, som trækker en betydelig rente, og dem ser kunderne aldrig. Desuden går pengene direkte ind i teleselskabet, når der er gået fem år, så der er god grund til at være opmærksom som kunde,« siger han til metroXpress.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere