Tv-selskaberne stævner mod piratfyldt farvand

Med fibernettet som motorkraft sejler tv-selskaberne ind i det piratfarvand, som musikbranchen i årevis har sejlet rundt i.

Fremtidens højhastighedsnet byder på store udfordringer for tv-selskaberne. Allerede nu ligger ulovligt materiale på Youtube, og film er lette at finde over nettet.

Men indtil videre har det ikke rørt meget ved tv-selskaberne. Men bestyrelsesformand Rune Bech fra Smile Content frygter, at tv-selskaberne er på vej ind i det samme mareridt, som musikbranchen har været igennem. Smile Content leverer blandt andet digitalt tv og er ejet af nogle af de elselskaber, som nu er i gang med at lægge fiber i jorden til højhastighedsinternet.

Pirattruslen skyldes ifølge Rune Bech, at kvaliteten på nettet nu er ved at ligne noget, som forbrugerne også kan få på fjernsynet. De høje hastigheder giver flottere billeder.

»Den eneste forskel på musik og videofiler er filstørrelsen,« siger Rune Bech.

Derudover vil det blive sværere for tv-branchen at fange pirater, når flere vil hente de store filer. Hidtil har det forholdsvist let at fange dem, der henter de store filer. Når flere gør det, bliver det også sværere at fange piraterne.

Men fibernet skal der til, før tv-branchen skal frygte pirater, fortæller medieforsker Frands Mortensen fra Århus Universitet. Han mener, at teknologien endnu ikke giver noget reelt alternativ til det gode, gamle tv.

Det afhænger desuden af forbrugsvanerne, om tv-programmer vil blive udsat for pirateri. Frands Mortensen tror, at medieforbrugerne er så glade for deres live-tv og og flowet i programrækkerne, at tv-selskaberne stadig kan være rolige.

Men unge i dag har noget helt andre tv-vaner, end unge tidligere havde. De ser blandt andet ikke så meget fjernsyn, som unge tidligere gjorde. Derfor vil tv-selskaberne måske se en trussel fra nettet, når de unge bliver ældre.

Frands Mortensen tror, at tv-branchen vil prøve sig med de samme former som filbeskyttelse, som musikbranchen har gjort. Han vurderer dog, at hvis priserne over nettet er lave nok, så vil forbrugerne gerne gå lovlighedens vej.

Det er dog også en trussel for branchen. Hvis pay-per-view over nettet bliver populært, så vil tv-selskaberne ikke bruge penge på programmer med lave seertal.

»Så bliver det samlede udbud betydeligt ringere, end det bliver i dag,« mener Frands Mortensen.

Rune Bech fra Smile Content mener dog, at en lang række små tv-stationer vil skyde op på et nyt, globalt marked over internettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere