Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

De små udfordrer de store

It-selskaber, der hidtil har været tilbageholdende på det kommunale marked, satser på, at ordrerne i forbindelse med kommunesammenlægninger bliver så store, at de kan tage markedsandele fra de store spillere.

KMD, IBM og CSC sidder solidt på ordrerne på det kommunale it-marked. Det samlede offentlige it-forbrug er på over 10 milliarder årligt og heraf ligger omkring 4,5 milliarder i kommunerne. De tre store sidder sammenlagt på 32 procent af markedet.

Men nu viser flere andre selskaber, der ellers har fundet de kommunale ordrer for små i forhold til ordrerne på det private marked, interesse for de ordrer, der følger i kølvandet på kommunesammenlægningerne. KL vurderer, at de mest basale it-investeringer løber op i mindst en milliard kroner.

»Med sammenlægningen bliver kommuneordrer klart mere attraktive for os,« siger Frank Høyer Rasmussen, administrerende direktør i Danmark for norske Software Innovations.

Administrerende direktør for Accenture, Jakob H. Kraglund, er også optimist:

»Kunderne bliver mere interessante for os. Jeg forudser ikke blot en ændring af det kommunale landkort, men også en ændring af markedsandelene.«

I dag sidder de to selskaber ikke på nogen nævneværdig del af det offentlige it-marked, der vurderes til en værdi af 10 milliarder kroner.

Senior analytiker Mette Søeborg Ahorlu hos IDC spår, at der vil blive fornyet kamp om ordrerne:

»For at løfte de her opgaver, kræver det, at virksomheden har en vis størrelse. Derfor står kampen mellem de store og de mellemstore selskaber. Selskaber som Ementor, Software Innovation og Accenture vil helt klart ind og blande sig med de store.«




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere