It-chefer skal tvinges til grøn it

Halvdelen af virksomhederne vil kun investere i grøn it hvis de bliver tvunget til det. Det viser en europæisk rundspørge.

En ny rundspørge blandt europæiske it-chefer gør op med myten om, at virksomhederne står i kø for at investere i grøn it. Faktisk svarer 57 pct. af de adspurgte it-chefer, at de ikke vil investere i grøn it, medmindre der kommer lovgivning, som tvinger dem til det.

Det er HP, der har gennemført rundspørgen blandt lidt over 1.000 it-chefer i 17 lande, herunder også Danmark.

»Det er overraskende, at de europæiske it-chefer mener, at der skal lovgivning til. Mange virksomheder kæmper med stejlt stigende strømregninger, hvilket burde være rigelig god grund til at få nedbragt strømforbruget fra datacentre, printere og pc'er,« siger Keld Jersild Olsen, der foruden at være adm. direktør for HP Danmark også er formand for IT-Branchens grønne udvalg.

Rundspørgen fortæller at det kun er 29 pct. af it-cheferne, der har ansvaret for strømforbruget, og kun 33 pct. oplever et pres fra ledelsen for at iværksætte grønne initiativer. De fleste forventer da også, at datacentrenes strømforbrug vil fortsætte med at stige på trods af de grønne tiltag.

»Mit indtryk er dog, at danske it-chefer er en god del mere progressive end det europæiske gennemsnit, men ligesom i alle andre lande kæmper vi i Danmark med, at ansvaret for it-indkøb og strømforbrug ligger hos to forskellige personer i organisationerne. Konsekvensen er, at it-indkøbere ofte vælger alene på anskaffelsesprisen og ikke medregner omkostninger til strøm i hele produktets levetid,« siger Keld Jersild Olsen.

Han mener at virtualisering og massiv serverkonsolidering nøglen er til grønne datacentre. Ifølge rundspørgen har 9 pct. af it-cheferne en strategi for grøn it, mens 33 pct. arbejder på at formulere en strategi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere