Internetudbydere står sammen om sikkerheden

En arbejdsgruppe blandt internetudbyderne er blevet enige om at skabe et branchekodeks for internetsikkerhed, der skal imødekomme angreb fra orme, virus eller hackere.

En række af de danske internetudbydere har nu dannet fælles front mod angreb fra orme, virus eller hackere. De vil gå aktivt ind i kampen for at stoppe den ulovlige aktivitet, og har derfor, ifølge Erhvervsbladet, dannet en arbejdsgruppe, der skal skabe et branchekodeks for, hvordan sikkerheds-trusler håndteres.

Arbejdsgruppen tæller i dag otte til ti danske udbydere, men skal i princippet omfatte alle de danske udbydere. Det er første gang, at de nationale internetudbydere i et europæisk land går sammen om at håndtere sikkerhedsforholdene.

Ved angreb på it-sikkerheden kan det eksempelvis komme på tale, at udbyderne i en periode lægger filtre ud, der stopper bestemte virus eller lukker porte, hvorfra orme spredes. TDC har allerede på egen hånd benyttet e-mail-filtre for at begrænse udbredelsen af virus, men TDC's sikkerhedschef, Per B. Hansen, mener, at internetselskaberne vil opnå en bedre effekt ved at koordinere indsatsen.

»Vi kan godt stoppe de fleste orme og vira, hvis vi lagde filtre ud. Men vi balancerer på en tynd linie, hvor vi også skal tage hensyn til at ethvert indgreb har en negativ effekt. Når vi lægger et e-mail filter eller lukker en port, så stopper vi også noget legitim trafik på internet. Vi skal være enige om, hvad vi gør og hvor lang tid vi gør det,« siger Per B. Hansen til Erhvervsbladet.

Jesper Hansen, der er teknisk direktør i Cybercity og formand fra arbejdsgruppen, er enig i, at de koordinerede indgreb skal have større positiv virkning end de negative.

Initiativet til det nye kodeks kommer fra brancheforeningerne ITEK, IT-Brancheforeningen og Telekommunikationsindustrien. Vicedirektør Jane Eis Larsen fra IT-Brancheforeningen tror på, at initiativet kan være med til at minimere problemerne, og hun peger på, at voldsomme angreb på it-sikkerheden giver store værditab for danske virksomheder og organisationer.

Preben Andersen, der er sikkerhedsekspert hos organisationen DK-Cert, vurderer, at internetudbydernes initiativ vil begrænse spredningen af orme og vira, men han advarer om, at den koordinerede indsats ikke må blive en sovepude for brugerne.

»Brugerne må ikke læne sig tilbage og tro, at internetudbyderne løser alle problemerne for sig. Vi må holde fast i, at brugerne fortsat har det primære ansvar for, at IT-sikkerheden er i orden,« siger Preben Andersen til Erhvervsbladet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere