Så godt er Windows 7 - hent betaen her

Windows 7 beta er et godt og lidt kedeligt styresystem, som især udmærker sig ved ikke at være Windows Vista. Sådan lyder vurderingen fra flertallet af anmeldere. Man kan selv få syn for sagen ved at hente Windows 7 her.

Micorsoft har nu frigivet Windows 7 i beta. Den kan hentes her så snart den bliver tilgængelig. Der er kun til de første 2,5 million og ifølge Microsoft Danmark, kan betaen kun installeres på en maskine med Vista.

De første anmeldelser af Windows 7 betaen, afslører et styresystem, der er sobert, lidt kedeligt og med enkelte forbedringer, der fungerer som forringelser.

Alligevel er Zdnet, Paul Thurrott og techreviewsouce alle behersket positive. Mest fordi betaen er god nok til, at man kan erstatte Vista uden at gå tilbage til det otte år gamle XP.

Paul Thurrott opsumerer det bedst:

"Windows 7 er en gåde. Mange er ivrige efter at teste denne næste udgave af Windows, og det vil millioner gøre. Men der er intet ekseptionelt ved Windows 7 i brug. Der er udmærkedede forbedringer i forhold til Vista, men ingen store ændringer. Windows 7 er som en typisk Office opdatering: En optimeret version af forgængeren. Når det er sagt, så burde Vista forlængst have fået sin offentlige henrettelse, og det sørger Windows 7 for".

Han opremser en række forbedringer som nemmere installation, hurtigere boottid og generelt større stabilitet og hastighed end Vista. Men Windows 7 har lidt af en deal-breaker for Thurrott. Den nye proceslinje er nemlig dobbeltfunktionel. Den fungerer både som en hurtig adgang til de mest brugte programmer, og som en liste over de programmer man har åbne. Begge dele bliver vist som programikoner, hvilket gør, at man hurtigt kan komme til at klikke på et program, der starter den langvarige proces med at starte, når man egentlig blot ville skifte vindue.

Der er også en række andre nyskabelser, som foreksempel Aero Snap, der gør, at man hurtigt kan gøre åbne vinduer gennemsigtige og se skrivebordet.

Umiddelbart virker Homegroup til at være den største nyskabelse ved Windows 7. Homegroup skulle nemt netværke alle ens computere, så man kan bladre i samtlige computeres filer som om de var på den maskine man fysisk sidder ved. Alle sange, dokumenter, billeder og film vil blive lagt i forlængelse af hinanden, så man ikke lægger mærke til om de er på den ene eller anden maskine.

Homegroup gør det også nemt at streame til Xbox 360. Der er dog ikke mange test af Homegroup endnu, så indtil videre må vi nøjes med principerklæringerne. HomeGroup fungerer desværre kun med andre Windows 7 computere.

HomeGroup er især praktisk, fordi Microsoft har droppet træstrukturen og i stedet for at placere filer fra Windows Media Player og Windows Media Center i forskellige foldere, så ligger de nu i samme bibliotek, hvilket man måske burde have indført for mange år siden.

Techreviewssource mener, at "Windows 7 er meget bedre end Vista. Det kan bedst beskrives som at have de smarte features og udseendet fra Vista, og XPs stabilitet. Microsoft er helt tydeligt gået efter hastighed og stabilitet".

Zdnet mener nærmest det modsatte, men med samme konklusion:
"Jeg kan lide Windows 7. Microsoft har gjort meget ud af at lave et basis styresystem, der er befriet fra ligegyldige features fra XP og Vista. Det er solidt og hurtigt, og betaen fungerer i daglig brug".

Windows 7 er mere spartansk end tidligere Windows. En lang række småprogrammer som Messenger er skåret væk, men kan downloades, hvis man ønsker det.

Betaen fungerer med alle programmer, og al hardware der fungerer med Vista. Den kan køre på de fleste computere der kan afvikle Windows XP, også de populære netbooks.

Ifølge Microsoft er betaen en komplet udgave af Windows 7. Der kommer ikke flere funktioner inden frigivelsen i 2010, kun optimering. De fleste kommentatorer forventer, at Microsoft fremskynder lanceringen. Betaen udløber 1. august.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere