Jesper Bay forlader IFPI - vil arbejde med musik

En frontkæmper forlader rettighedskrigen.

Med udgangen af januar slutter en lille epoke.

IFPIs Jesper Bay forlader efter seks år stillingen som talsmand for den danske musikbranche. 

Dermed mister pirater og fildelere en af deres absolutte yndlingsaversioner. Gennem årene har Jesper Bay stået model til verbale tæsk og ukontrolabelt raseri. Afhængigt af, hvilken side man er på, så er han om nogen personificeringen af det gode eller onde i kampen mellem rettighedshavere og pirater.

Især har kampen mod det andet Bay, Pirate Bay, præget årene i IFPI. 

"Pressen har været gode til at gøre det til en kamp og en krig. Men i virkeligheden er det en langt mere nuanceret debat, der handler om, hvilke muligheder musikken skal have. Det er et meget komplekst og følsomt emne, og jeg håber, at det er lykkedes mig, at nuancere debatten lidt mere," siger Jesper Bay til ComON.

Han ved endnu ikke, hvad han vil i stedet for IFPI. Men musikken har stadig tag i ham.

"Der skal ske noget nyt. Jeg vil gerne tilbage og arbejde mere konkret med musikken. Det kan for eksempel være i en managerrolle, som også er den jeg tidligere har haft," siger Jesper Bay.

Han har tidligere været manager for Thomas Helmig.

Jesper Bay ved om nogen, hvordan branchen er forandret i de seneste 10 år. Derfor vender han tilbage til en musikbranche, der er grundlæggende ændret i forhold til den pladebranche, han forlod.

"Musikbranchen er i dag en 'mange bække små' økonomi. Tidligere kom indtjeneningen fra pladesalg. I dag skal en musiker være tilstede på mange platforme og formater for at klare sig. En kunstner bliver nødt til at stille op i mange kommercielle sammenhænge, som måske ikke lige var det, man forventede, da man gik ind i branchen," siger Jesper Bay.

Han nævner Medina som det bedste danske eksempel på en kunstner, der formår at udnytte den ændrede virkeligheds potentialer.

"Hun formår at skabe en stor indtjening på enkeltsangs download. Hun sælger også mange albums. Men en stor del af indtjeningen ligger i singledownload, siger han.

Både Medina og musikeren OH Land er eksempler på danske musikere der bliver lanceret internationalt. Medina hittet 'Kun for mig' er oversat til en engelsk version og med succes udgivet flere steder i udlandet. OH Land har fået en amerikansk pladeselskab efter hun blev opdaget på Myspace. 

IFPI overvejer om de vil genbesætte stillingen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere