Nye materialer kan erstatte guld i elektronik

Uædle metaller kan afløse dyrt guld.

Uædle metaller kan måske afløse dyre metaller i fremtidens elektronik, skriver telemediet Cellular News. Producenter verden over håber at kunne bruge anden legering end guld, platinium, rhodium, palladium og sølv i alt fra mobiler, til computere og ledninger.

Mens elektronikforbruget boomer, bliver de sparsomme metaller dyrere. Finanskrisen har desuden gjort guld endnu mere attraktivt for investorer, så prisen i de sidste fem år er steget med næsten 200 procent. ComON har tidligere beskrevet, at mange sjældne metaller befinder sig undergrunden i lande som Afghanistan og Kina.

Opdagelsen, at der er alternativer til dyre metaller, er gjort af forskere fra University of Connecticut og United Technologies Research Center. Artiklen er publiceret i oktober-udgaven af Applied Physics Letters. Forskningen er støttet økonomisk af den amerikanske hær.

Fordelen ved guld og andre dyre metaller er eksempelvis en fremragende ledeevne samt modstanden mod at ruste og anden opløsning med omgivelserne. Udfordringen er at finde materialer med samme evner, men som koster langt mindre.

Forskerholdet har fundet ud af, at nikkel, kobber og jern måske kan få evner, der nærmer sig de ædle metallers. Det kræver, at forskerne påvirker metallerne ved forskellige metoder, blandt andet noget, de kalder doping. Indtil videre er brugen fortsat på eksperimentielt plan.

Læs mere hos Cellular News eller hos Applied Physics Letter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere