Ny dansk musiktjeneste er gratis og lovlig

Koda og små pladeselskaber giver grønt lys.

En ny dansk musiktjeneste med navnet WavesOut har gjort dét, som kun få andre har formået: Skabt en lovlig - og gratis - dansk musiktjeneste med rettighedshaveres velsignelse.

Tjenesten er dugfrisk og tilbyder blot 102 sange på nuværende tidspunkt. Det skyldes, at tjenesten lige nu er en "softlaunch", en præ-beta. Det fortæller én af de to stiftere, Mark Petersen.

"Det er nok til september, det kommer helt op at stå. Det afhænger meget af eksterne faktorer, blandt andet om flere labels kommer med," siger Mark Petersen.

"Vi synes ikke, at det er helt interessant at åbne op for det, når der ikke så mange sange," siger han.

Wavesout går målrettet efter at tilbyde mere smal indie og electronica. Det er navne som I Got Yout On Tape, Chimes & Bells, Efterklang, Electrojuice og Birk Storm, der optræder i kataloget lige nu. Også et band som Choir of Young Believers vil snart kunne høres på siden.

Indtil videre har Vuf Records, Rumraket og Tigerspring lavet en aftale med WavesOut. De tre danske pladeselskaber har tilsammen omkring 200 sange, der snart vil havne i kataloget. Musiktjenesten har derudover gang i en dialog med flere andre små labels. To andre er ved at skrive under på aftalen, og tjenesten har en dialog kørende med flere andre små og mellemstore pladeselskaber.

Pengene til pladeselskaberne og komponistforeningen Koda, som tjenesten også har lavet en aftale med, skal i første omgang komme fra reklamer.

"Vi deler i porten," forklarer Mark Petersen.

Det betyder, at rettighedshaverne får halvdelen af det overskud, som WavesOut måtte skabe. Udgifter skal dog dækkes inden, men de to medstiftere, der endnu er ulønnede, har lovet pladeselskaberne, at de holder udgifter til løn og lokaleleje på et lille niveau. Det er dog ikke de eneste udgifter. Mark Petersen har stiftet et anpartsselskab sammen med Peter Regnersgaard, og de har sammen 125.000 kroner på højkant. Derudover er der en investor, der har spyttet penge ind i foretagendet.

Musiktjenesten vil aldrig blive en konkurrent til eksempelvis Spotify eller Grooveshark, siger Mark Petersen. De to stifteres hjerter pumper for elektronisk musik.

"Vi synes egentlig, at Spotify, Pandora og sådan nogle har fint fokus på major labels. Vi har altid selv haft vores egen interesse for elektronisk musik og spirende undergrundsmusik, så vi synes, vi vil gøre noget for dem. Rent personligt har vi stor interesse for de elektroniske scener," forklarer han.

WavesOut forbliver en platform for alternativ rock og electronica.

"Det er ikke sådan, at der vil komme alt muligt heavy - eller jazz for den sags skyld - med.  Vi vil holde os inden for de her rammer," forklarer Mark Petersen.

Målet er, at WavesOut skal styrke salget af den alternative musik. Senere vil tjenesten derfor efter planen få en knap, hvor man nemt kan finde ind til en musikbutik på nettet, hvor man kan købe musikken.

"Vi vil skabe et udstillingsvindue. Det vil forhåbentlig ikke underminere noget salg," siger Mark Petersen.

De to stiftere, der begge studerer på CBS, havde egentlig i første omgang, mens de for tre år siden gik i gymnasiet, en drøm om at starte en MP3-blog. Men det var ikke lovligt at lægge musikken ud på sådan en blog, fandt de to musik-elskere ud af, og desuden skaber det ikke nogen direkte indtægter for pladeselskaberne og kunstnerne, siger Mark Petersen. Derfor ville de hellere lancere en større platform for alternativ musik.

"Egentlig tænkte vi i første omgang på at lave noget med gratis downloads, at give musikken væk, men så synes vi at streaming var mere interessant, nu hvor der er så stor fremgang inden for trådløst internet, for eksempel med hotspots," siger Mark Petersen.

KathArt Interactive, der har programmeret for Wavesout, forklarer, at tjenesten har været nem at sætte op, og at den største udfordring har været, at den skal bestå af en masse udskiftelige og midificerbare moduler, så tjenesten nemt kan få nye features.

"Vi har taget højde for, at det kan udvides i fremtiden," siger Franz Berliner, direktør for idé og strategi hos det danske it-firma.

Siden er sat op til Flash, men kan nemt ændres, så den kan blive præsenteret i HTML5 på en iPad eksempelvis. Det afhænger af WavesOuts ønsker, siger Franz Berliner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere